Deepfake فناوری است که از هوش مصنوعی برای ایجاد ویدیوهای واقعی از افرادی که کارهایی را انجام می دهند استفاده می کند. همچنین میتواند برای اهداف مخرب مانند کلاهبرداری، باجگیری، کلاهبرداریهای ویدیویی عمیق یا اطلاعات نادرست استفاده شود.
مطالعه چالش سرقت خودروهای هیوندای و کیا توسط گروه Kia Boys
یکی از جدیدترین و تکان دهنده ترین نمونه های سوء استفاده از دیپ فیک در هنگ کنگ اتفاق افتاد، جایی که یک شرکت چندملیتی 26 میلیون دلار به کلاهبردارانی که از کلاهبرداری های ویدئویی دیپ فیک برای جعل هویت مدیران ارشد خود استفاده کردند، ضرر کرد. بیایید در این مقاله بیشتر با جزئیات با موضوع آشنا شویم.
ظهور دیپ فیک
Deepfake به استفاده از هوش مصنوعی برای ایجاد ویدیوها، تصاویر یا صداهای واقعی اما جعلی از افراد اشاره دارد. از این فناوری می توان برای اهداف مختلفی مانند سرگرمی، آموزش یا تحقیق استفاده کرد، اما می تواند برای اهداف مخرب نیز استفاده شود.
فناوری که در کنار مزایا، چالشهای جدی برای امنیت، اعتماد و اخلاقیات ایجاد میکند، زیرا میتواند اعتبار و اصالت رسانهها و اطلاعات دیجیتال را از بین ببرد. تعداد محتوای آنلاین دیپ فیک بین سالهای 2019 تا 2020 معادل 900 درصد افزایش یافته است و برخی از محققان پیشبینی میکنند که تا سال 2026 ممکن است 90 درصد محتوای آنلاین به صورت مصنوعی تولید شود.
کلاهبرداری های ویدیویی عمیق
کلاهبرداری های ویدئویی Deepfake نوعی از جرایم سایبری است که از هوش مصنوعی برای ایجاد ویدیوهای جعلی از افراد واقعی استفاده می کند، اغلب برای جعل هویت آنها و فریب دیگران برای دادن پول یا اطلاعات. با پیشرفت فناوری کلاهبرداریهای ویدیویی دیپفیک رایجتر و پیچیدهتر میشوند و تهدیدی جدی هستند. برای محافظت از خود در برابر کلاهبرداری های Deepfake باید از خطرات و مضرات احتمالی این فناوری آگاه باشید و صحت و منبع هر گونه محتوا یا ارتباط آنلاین را بررسی کنید. همچنین باید از پلتفرم ها و ابزارهای امن و قابل اعتماد برای شناسایی و جلوگیری از تقلب و سوء استفاده از دیپ فیک استفاده کنید.
سرقت 26 میلیون دلاری دیپ فیک از یک شرکت هنگ کنگی
کلاهبرداران از فناوری دیپ فیک برای فریب دادن کارمندان شعبه یک شرکت جهانی در هنگ کنگ با کلاهبرداری های ویدیویی دیپ فیک و وادار کردن آنها به انتقال 200 میلیون دلار هنگ کنگ (25.6 میلیون دلار) به آنها استفاده کردند. کلاهبرداران در یک تماس ویدیویی وانمود کردند که مدیر مالی شرکت و سایر افراد هستند و درخواست انتقال پول کردند.
همه شرکتکنندگان در تماسهای ویدیویی، بهجز فرد مورد نظر، با استفاده از فناوری دیپفیک ساخته شدهاند و از ویدئوهای قابل دسترسی عمومی و سایر محتواها برای ایجاد نسخههای متقاعدکننده از شرکتکنندگان در جلسه استفاده میکنند. پلیس هنگ کنگ گفت این اولین مورد کلاهبرداری ویدیویی عمیق در هنگ کنگ است و نام شرکت را فاش نکرد.
پایان خبر
تکنولوژی Deepfake یک شمشیر دولبه است که می تواند برای اهداف خوب و بد استفاده شود. در حالی که می تواند ویدیوهای واقعی و سرگرم کننده ایجاد کند، می تواند امنیت، حریم خصوصی و شهرت افراد و سازمان ها را نیز تهدید جدی کند.
مورد شرکت هنگ کنگی که 26 میلیون دلار به دلیل کلاهبرداران دروغین از دست داد، زنگ خطری برای همه است که هوشیارتر باشند و از خطرات احتمالی این فناوری آگاه باشند. با تشکر از شما برای خواندن مقاله ما، ما از بازخورد و حمایت شما قدردانی می کنیم. لطفا یک لایک و کامنت در زیر بنویسید.
سوالات متداول
دیپ فیک چیست؟
دیپ فیک یک رسانه مصنوعی است که از هوش مصنوعی برای دستکاری ظاهر یا صدای یک فرد استفاده می کند و او را وادار به گفتن یا انجام کارهایی می کند که هرگز انجام نداده یا نگفته است.
کلاهبرداری ویدیویی Deepfake چیست؟
کلاهبرداری ویدیویی عمیق نوعی کلاهبرداری است که در آن مجرمان از هوش مصنوعی (AI) برای ایجاد ویدیوهای جعلی استفاده می کنند که به نظر واقعی می رسد.
نام شرکت چند ملیتی که کلاهبرداری شد چیست؟
نام شرکت چندملیتی که مورد کلاهبرداری قرار گرفته است توسط پلیس هنگ کنگ برای محافظت از حریم خصوصی شرکت و قربانی فاش نشده است.
کلاهبرداری های ویدیویی Deepfake چقدر رایج است؟
کلاهبرداریهای ویدیویی Deepfake رایجتر و پیچیدهتر میشوند، زیرا این فناوری در دسترستر و واقعیتر میشود. موارد قبلی کلاهبرداری های دیپ فیک شامل افراد مشهور، سیاستمداران و رهبران تجاری بوده است.