انتظار میرود اندروید 15 اواخر امسال روی گوشیهای هوشمند پیکسل عرضه شود و چندین ویژگی از بهروزرسانی سیستمعامل (OS) آینده گوگل به لطف پیشنمایش توسعهدهندگان و اولین نسخه بتا عمومی ظاهر شده است.
گزارش شده است که گوگل در حال کار بر روی یک ویژگی جدید مفید است که می تواند به کاربران کمک کند تا یک برنامه مخرب را پس از شناسایی آن روی گوشی هوشمند خود ایزوله کنند. اگر این ویژگی به نسخه نهایی اندروید 15 اضافه شود، سیستم عامل ممکن است بتواند برنامه ها را مانند برنامه های آنتی ویروس در ویندوز، «قرنطینه» کند.
گوگل که توسط Android Authority در آخرین نسخه بتا اندروید 15 مشاهده شد، روی توانایی اجازه دادن به یک برنامه سیستمی، مانند Google Play Services یا Play Store – کار می کند تا برنامه ها را ایزوله کند و برخی محدودیت ها را روی آنها اعمال کند. هنگامی که یک برنامه قرنطینه می شود، قابلیت های آن به شدت محدود می شود، که ممکن است از انجام اقدامات نامطلوب بر روی دستگاه کاربر جلوگیری کند.
به گفته این نشریه، کد ویژگی قرنطینه برنامه در اندروید 15 وجود دارد، اما هنوز فعال نشده است. براساس کد فعلی، این ویژگی ظاهراً از نمایش اعلانها توسط یک برنامه قرنطینه شده جلوگیری میکند، پنجرههای آن را پنهان میکند و فعالیتها را متوقف میکند، از زنگ زدن آن به دستگاه جلوگیری میکند و از تعامل سایر برنامهها با برخی از سرویسهای آن جلوگیری میکند.
گویا گوگل در حال کار بر روی یک مجوز “QUARANTINE_APPS” است که فقط می تواند به برنامه هایی اعطا شود که با همان گواهی امضا شده اند که گوگل برای امضای سیستم عامل اندروید از آن استفاده می کند، عملاً توانایی قرنطینه برنامه ها را در فروشگاه Play (یا خدمات Google Play) محدود می کند.
اندروید 15 قابلیت شارژ بیسیم NFC دارد
شایان ذکر است که در حالی که نرم افزارهای ضد بدافزار برای رایانه های ویندوزی نیز قادر به قرنطینه کردن برنامه ها هستند، اندروید بسیار امن تر از ویندوز است و برنامه ها بدون دریافت مجوز از کاربر، به چندین قسمت از گوشی دسترسی ندارند. در نتیجه، برنامههای قرنطینهشده همچنان در کشوی برنامه اندروید 15 قابل مشاهده خواهند بود، اما ضربه زدن روی نماد خاکستریشده به کاربران اطلاع میدهد که برنامه در دسترس نیست و در عین حال دو دکمه OK و Unquarantine app نمایش داده میشود.
اندروید 15 سیستم عاملی بهتر از نسل قبل
هیچ صحبتی در مورد اینکه آیا این ویژگی با اندروید 15 در دسترس خواهد بود یا خیر، وجود ندارد، زیرا برای اولین بار در سال 2022 در ساخت توسعه دهندگان اندروید 14 مشاهده شد. اگر گوگل تصمیم بگیرد که این قابلیت را در اندروید 15 فعال کند، به نظر می رسد که فقط Play Store یا Google Play Services میتواند عملکردهای قرنطینه برنامه را انجام دهد. با این حال، زمانی که اسکنر بدافزار Play Protect Google برنامهای را شناسایی میکند که رفتار مشکوکی از خود نشان میدهد اما یک تهدید شناخته شده نیست، میتواند مفید باشد.
در دیگر خبرها استاندارد Qi معمولاً زمانی استفاده می شود که به تلفن هوشمند امکان شارژ کردن باتری به صورت بی سیم را می دهد. با این حال، ممکن است روش دیگری برای شارژ بیسیم دستگاههای آینده که میتوانند اندروید 15 را اجرا کنند، وجود داشته باشد و آن پشتیبانی از شارژ بیسیم NFC است.
طبق آخرین یافتهها، گوگل در حال یافتن راهی برای آوردن این فناوری به مدلهای پشتیبانیشده است، بدون در نظر گرفتن اینکه آیا این رویکرد از استاندارد Qi پایینتر است یا خیر.
با دستگاههای مجهز به Qi که سیمپیچهای شارژ بیسیم بزرگتری دارند، شارژ بیسیم NFC ممکن است این معما را از طریق همان فناوری که به پرداختهای بدون تماس کمک میکند، حل کند. حتی اگر مشخصات شارژ بیسیم NFC (WLC) در ماه می ۲۰۲۰ اعلام شد، هنوز به طور گسترده مورد استفاده قرار نگرفته است، احتمالاً به این دلیل که سرعت شارژ آن به طور قابلتوجهی پایینتر از استاندارد Qi است. آنتنهای شارژ را میتوان به اندازه ۱ سانتیمتر کوچک کرد و در عین حال آنها را به شدت خم کرد، بنابراین به راحتی میتوان آنها را در دستگاههای کوچکی مانند ساعتهای هوشمند، ردیابهای بلوتوث، هدفونهای بیسیم و غیره جای داد.