ویندوز 11 دارای یک ساخت پیش نمایش جدید است که تغییرات بسیار مفیدی را برای کسانی که چندین مانیتور را اجرا می کنند، دارد، حرکتی که تا حدودی به صرفه جویی در منابع سیستم کمک می کند.
برای مطالعه (ویندوز 11 طراحی مجدد برای folders دریافت می کند) اینجا کلیک کنید.
نرخ تازهسازی کنترل شده برای ویندوز 11
این تغییر در حال آزمایش است، و اولین کانال آزمایشی، یعنی Canary، با بیلد 25915 در اواخر هفته گذشته ارائه شد.
کاری که مایکروسافت انجام داده است این است که روشی را که ویندوز 11 با نرخ تازهسازی کنترل میکند بهبود بخشیده است. به طوری که وقتی رایانه شخصی دو (یا بیشتر) مانیتور دارد، میتوان از نرخهای تازهسازی متفاوت در چندین صفحه استفاده کرد.
پیش از این، ویندوز 11 نرخ رفرش را که تنظیمی در کل سیستم است برای هر دو مانیتور اعمال می کرد. بنابراین اکنون در این نسخه پیش نمایش، هر کدام می توانند نرخ تازه سازی متفاوتی داشته باشند. ما در یک لحظه برمی گردیم تا در مورد نرخ به روز رسانی عمیق تر صحبت کنیم و چرا این مهم است.
نرخ تازهسازی پویا (DRR) در ویندوز 11 چیست
مایکروسافت در بخش دیگری از بیلد 25915، نرخ تازهسازی پویا (DRR) را بهینهسازی کرده است. قابلیتی که بهطور هوشمند نرخ بهروزرسانی مانیتور شما را بسته به کاری که انجام میدهید تنظیم میکند. (اگر در حال خواندن ایمیلها یا انجام کارهای اساسی دیگر هستید، DRR از نرخ تازهسازی کمتری استفاده میکند. اما زمانی که به تجربهای نرمتر نیاز دارید، مانند زمانی که در یک سند بزرگ با تصاویر جاسازی شده پیمایش میکنید، از نرخ تازهسازی بالاتری استفاده میشود).
اکنون تغییر به DRR به این معنی است که اگر در حالت صرفهجویی باتری در لپتاپ خود هستید، ویندوز 11 برای صرفهجویی در مصرف انرژی، بدون توجه به هر اتفاقی با نرخ تازهسازی پایینتری همراه خواهد بود. به طور خلاصه، صرفه جویی در باتری DRR را به طور کامل نادیده می گیرد. که زمانی که نوت بوک شما در آستانه خاموش شدن است، بهترین حالت را دارد.
نرخ تازه سازی برای ویندوز 11 به چه معناست
نرخ تازه سازی به معنای نرخی است که صفحه نمایش خود را در هر ثانیه تازه می کند (برحسب هرتز اندازه گیری می شود) یا به عبارت دیگر تعداد فریم در ثانیه نمایش داده می شود. هر مانیتور در اصل یک نمایش اسلاید نمایش می دهد و شما در هر ثانیه تعدادی تصویر (اسلاید یا فریم) را می بینید.
اما از نظر تئوری، همیشه آنقدر سریع است که هرگز «پیوستن» ها را آنطور که بود نخواهید دید. همه اینها باید به طور روان اتفاق بیفتد. به خصوص با یک رایانه شخصی رده بالا و یکی از بهترین مانیتورهای موجود.
هرچه نرخ تازهسازی سریعتر باشد، تصویر روانتر به نظر میرسد. با توجه به نکاتی مانند بازیها، پردازنده گرافیکی و سایر اجزای شما باید قدرتی داشته باشند تا بتوانید فریمهای مورد نیاز را تولید کنید. و با توجه به شرایط سخت عناوین و قطعنامه ها، که می تواند یک چالش برای ارائه باشد.
نرخ تازه سازی برای ویندوز 11 چه کاربردی دارد
بنابراین، کاری که این تغییر انجام می دهد این است که به کاری مانند بازی در یک مانیتور با نرخ تازه سازی بالا اولیه اجازه می دهد که مثلاً 240 هرتز را نشان دهد، در حالی که اگر مانیتور دومی دارید که در آن فقط در حال گشت و گذار در وب هستید، شاید در حال تماشای یک ویدیو باشید، که با فرکانس 60 هرتز کار می کند. از آنجایی که در نمایشگر دوم به بیش از 60 هرتز نیاز ندارید، می توانید رایانه خود را از مشکل فشار دادن هر دو نمایشگر به نرخ تازه سازی بالاتر نجات دهید.
این بدان معناست که منابع سیستم کمتری استفاده میشود. و میتوان آنها را در جاهای دیگر به کار گرفت. به علاوه ممکن است مقدار کمی انرژی برای راهاندازی صرفهجویی کنید.
البته این برای کسانی که بیش از یک مانیتور ندارند هیچ معنایی ندارد. اما تغییر DRR همچنان برای کسانی که لپتاپ دارند و میخواهند وقتی باتری به سطح پایینی میرسد، در مصرف برق صرفهجویی کنند، مفید خواهد بود.