در دنیای تجارت و کسب و کار، قوانین و تغییرات بی رحمانه راه خود را پیش می برند و شرکت ها را با مسائل و چالش های مختلفی روبهرو می کند. یکی از شرکت هایی که در دوران همه گیری کووید-19 به دلیل افزایش کار در خانه و دورکاری، تاثیر زیادی از این بیماری گرفت، WeWork بود. این شرکت قبل از شیوع ویروس کرونا به عنوان استارتاپی پر طرفدار شناخته می شد اما مشکلات و اتفافات پیش بینی نشده، خواب های دیگری برای WeWork دیده بود. با ما در دیجی زین همراه شوید.
برای مشاهده تراشه سازِ خفن چینی تحریم های آمریکا را دور زد! اینجا کلیک کنید.
ثبت ورشکستی WeWork
شرکت WeWork فعال در حوزه فضای کار اشتراکی و اجاره دفتر کار (با ارزش 47 میلیارد دلاری در سال 2019) روز دوشنبه درخواست حمایت از ورشکستگی خود را در دادگاه فدرال نیوجرسی ثبت کرد. این فرآیند به شرکت های ورشکسته فرصتی میدهد تا با سازماندهی و بازیابی مجدد، در آینده بتوانند فعالیت خود را از سر بگیرند. مدیر این شرکت میگوید بیشتر مکانهای WeWork باز باقی خواهد ماند و این فرآیند تنها بر مکانهایی در ایالات متحده و کانادا تأثیر میگذارد.
دیوید تولی، مدیرعامل WeWork هنگام اعلام تشکیل پرونده ورشکستگی گفت:«اکنون زمان آن است که با پرداختن به اجاره نامه های قدیمی و بهبود چشمگیر ترازنامه خود، آینده را به جلو بکشیم.»
علی رغم تلاش ها برای تعدیل نیرو، بستن دفاتر و مذاکره مجدد برای قرارداد های اجاره، WeWork نتوانست از پس هزینه های بالا خود برآید و ارزش این شرکت طی مدت 4 سال، از 47 میلیارد دلار به چند میلیون دلار سقوط کرد. اگرچه در گذشته با سیاست های هوشمندانه توانست به موفقیت های چشمگیری دست پیدا کند اما به دلیل تحمل هزینه های سنگین و بدهی های زیاد، از سود دهی فاصله گرفت.
البته با وجود تمام چالش ها و دستاورد های قبلی، همچنان جای امیدواری برای شکوفایی WeWork در آینده وجود دارد. اعمال تغییرات سازمانی، مدیریت مناسب و تجدید نظر در الگوی کسب و کار، می توانند به این شرکت کمک کنند تا مسیر رشد و توفیق خود را ادامه دهد.
با توجه به نیاز روز افزون به فضا های کار اشتراکی و کار ترکیبی در بازار، امیدواریم که WeWork با استفاده از تجربه های قبلی و نوآوری های خود، بتواند جایگاه قوی تری در این صنعت کسب کند. برخاسته از این امید، انتظار داریم که در سال های آینده، WeWork با ارائه خدمات برتر و تطبیق خود با نیاز های روز، به موفقیت های بیشتری دست یابد و از وضعیت زیان دهی خارج شود.
معرفی شرکت WeWork؛ مدل کسب و کار پایدار
بیایید کمی بیشتر درباره حوزه فعالیت این استارت آپ بدانیم! شرکت WeWork یکی از پیشروان در زمینه فضای کار اشتراکی و اجاره محیط و میزهای کار است. این شرکت با هدف فراهم کردن فضای کار منعطف و مشترک برای استارتاپ ها، شرکت های کوچک و حتی بزرگ ترین شرکت ها در سراسر جهان تأسیس شد و فعالیت خود را ادامه داد.
WeWork از طریق اجاره ضمنی فضاهای کاری، کنفرانس، سالن های کنسرت و تجهیزات تکنولوژیکی، به کاربران این امکان را می دهد تا هزینه های اجاره و تجهیزات را کاهش دهند و در عین حال به محیط مشترکی دسترسی داشته باشند که برای کار تیمی، شبکه سازی و ایجاد انگیزه مثبت مفید است.
مدل کسب و کار WeWork توانست به شرکت رونقی عظیم بخشد و ارزش بازار بزرگی برای آن ایجاد کند. اما در سال های اخیر، شرکت با مشکلاتی مواجه شد که عملکرد و سهم بازار آن را تحت تأثیر قرار داد.
مشکلات مالی متعدد و اختلافات در مدیریت، به همراه رشد بیش از حد شتاب دهنده و برنامه ریزی نامناسب، منجر به افت شدید ارزش شرکت در بازار شد. همچنین، شیوع ویروس کووید-۱۹ که باعث تغییر در نحوه کاربرد فضا های کاری شده بود، برای WeWork وضعیت دشواری ایجاد کرد. به همین دلیل WeWork در مسیر ورشکستگی قرار گرفت. بازار سهام همچنین تأثیر عمده ای از این مشکلات را پذیرفته و ارزش شرکت به طور قابل توجهی کاهش یافته است.
با این حال، مهم است به یاد داشته باشیم که این اتفاقات ممکن است تأثیرات منفی را فقط بر روی شرکت WeWork داشته باشد و نتیجه ای از ارزش و کارایی مدل کسب و کار فضای کار اشتراکی و الگوی پایدار تجارت این شرکت کم نکند.
چشم انداز شرکت WeWork در یک نگاه
در سال 2011، مؤسس شرکت WeWork، آدام نیومن، در یک مصاحبه با نیویورک دیلی نیوز بر خلاف از دهه قبل، به دهه جدیدی اشاره کرد که آن را «دهه ما» نامید. او معتقد بود که در این دهه، همکاری و هم افزایی، آینده جدید و خلاقانه ای را شکل خواهد داد.
WeWork با هدف فراهم کردن فضای کار زیبا و منعطف برای جوانان، به ویژه در صنعت تکنولوژی، تاسیس شد. این شرکت در پی گرفتن یک رویکرد نوآورانه در بازار املاک تجاری، توانست سرمایه بالایی را از سرمایه گذاران مختلف جذب کند.
ظهور شرکت WeWork به زمانی بر می گردد که گروه SoftBank ژاپن در ژانویه 2019، مبلغ بزرگی، تقریباً 2 میلیارد دلار با ارزش گذاری 47 میلیارد دلاری، برای سرمایه گذاری در این شرکت اعلام کرد.
با این حال، در ماه های پس از آن، WeWork با انتقادات و مشکلاتی مواجه شد. الگوی کسب و کار این شرکت، اجاره بلند مدت املاک و سپس ارائه آن ها به صورت قرارداد های کوتاه مدت، باعث تأیید نقد های بسیاری شد. همچنین، مشکلات مالی و مدیریتی، همراه با رشد بسیار سریع و برنامه ریزی نامناسب، باعث رکود شرکت در بازار شد.
در اثر این مشکلات، WeWork مجبور شد در نوامبر 2019، به نیومن تعلق داشته املاک شخصی خود را که توسط شرکت اجاره داده بود، خریداری کند و به او مبلغ 1.7 میلیارد دلار پرداخت کند. همچنین در پی ضعف عملکرد شرکت، SoftBank به خاطر سرمایه گذاری نادرست و زیان بیش از حدی که در قمار 2 میلیارد دلاری خود داشت، از سهام داران عذرخواهی کرد.
از طرف دیگر، با همه این اتفاقات، SoftBank همچنان به آینده روشن WeWork اعتقاد داشت و در سال 2019، سرمایه گذاری دوباره ای به مقدار 10 میلیارد دلار در این شرکت انجام داد و به سهام دار 80٪ آن تبدیل شد.
طبعات کووید-19 بر روی شرکت WeWork
پس از همه گیری کووید-19 و قرار گرفتن بسیاری از شرکت ها در معرض مشکلات مالی، WeWork نیز تحت تأثیر قرار گرفت. به دلیل کاهش تقاضا برای فضاهای کار اشتراکی و نیاز به قرارداد های کوتاه مدت، این شرکت مجبور شد بسیاری از دفاتر خود را ببندد و هزینه های سنگینی را در زمینه هزینه های اجاره مرکز های خود تحمل کند.
در سال 2021، WeWork با کاهش هزینه ها و انجام تعدیلات نیروی کاری توانست وارد بازار سرمایه گذاری عمومی شود و ارزش شرکت به 9 میلیارد دلار رسید. اما هنوز هزینه ها و بدهی ها برای این شرکت چالش های قابل توجهی را ایجاد کرده بود. در گزارش مالی سال 2022، برخی از مراکز WeWork به صورت غیر سودده، درآمد زایی می کنند و با این وجود، امیدواریم هرچه زودتر این شرکت از وضعیت زیان دهی خارج شود.
این در حالیست که با افزایش نرخ بهره و بار سنگین بدهی ها، شرکت در مواجهه با شرایط سختی است و سهام WeWork از بورس نیویورک حذف شده است. در میان این مشکلات، منتظر تغییرات سازمانی در این شرکت هستیم تا بتواند بهبود یابد و رشد خود را ادامه دهد.
پایانی برای آغاز موفقیت های WeWork
WeWork که در یک زمان به عنوان یک استارتاپ با ارزش شناخته می شد، پس از همه گیری کووید-19 و مشکلات مدیریتی و مالی، با چالش های بزرگی روبهرو شد. با وجود تلاش ها برای بهبود وضعیت مالی و شرایط عملکرد، هنوز این شرکت نتوانسته به سود دهی برسد و با مشکلات بدهی روبروست.
امیدواریم که با اعمال تغییرات سازمانی و بهره گیری از تجربه های گذشته، WeWork بتواند در آینده به راهی پایدار برسد. تجدید نظر در الگوی کسب و کار و مدیریت مناسب، می تواند به این شرکت کمک کند تا به رشد و موفقیت بیشتری دست یابد. پیش بینی می کنیم که در دهه آینده، WeWork به خاطر نوآوری و خدمات ارائه شده، بتواند جایگاه قوی تری در بازار فضا های کار اشتراکی داشته باشد.