این روزها گوشیهای تاشو بسیار محبوبیت پیدا کردند و توانستند مخاطب بسیاری کسب کنند. از بازیگران جدی این عرصه باید به سامسونگ اشاره کرد که از اولینها بود. به دنبال آن برندهای دیگری چون شیائومی و وان پلاس نیز به معرفی چنین محصولی پرداختند و پیشتر شاهد عرضه شیائومی میکس فولد 3 و وان پلاس اوپن بودیم.
برای مشاهده سری گوشی ویوو ایکس ۱۰۰ معرفی شد اینجا کلیک کنید.
وان پلاس اوپن از زمان عرضه خود توانسته است افراد زیادی را تحت تاثیر قرار دهد و این شامل ما نیز میشود. این یکی از بهترین گوشیهای هوشمند تاشو در حال حاضر بوده و ما پیشتر آن را با بهترین گوشیهای سامسونگ و گوگل مقایسه کردهایم. اما شیائومی چطور؟ در این مقاله دو گوشی یائومی میکس فولد و 3 و وان پلاس اوپن را با هم مقایسه میکنیم. این دو دستگاه بهترین گوشیهای هوشمند تاشو هستند که وان پلاس و شیائومی در حال حاضر ارائه میدهند.
نکتهای که باید به آن توجه کنیم، قبل از شروع، این است که شیائومی میکس فولد 3 در سطح جهانی عرضه نشد. اگر میخواهید از آن استفاده کنید، باید آن را از چین وارد کرده و سرویسهای Google را کنار بگذارید، که نسبتاً آسان است. با این اوصاف، ابتدا مشخصات هر دو گوشی هوشمند را فهرست میکنیم و سپس به مقایسه آنها در دستههای مختلف می پردازیم. از جمله طراحی، نمایشگر و موارد دیگر.
مشخصات کلیدی دو گوشی
میکس فولد 3
- نمایشگر اولیه LTPO OLED+ با سایز 8.03 اینچی و وضوح 2K و نرخ نوسازی 120 هرتزی/ نمایشگر ثانویه 6.5 اینچی امولد FHD+ با پوشش گوریلاگلس ویکتوس 2
- پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 2
- حافظه رم 12 تا 16 گیگابایتی
- حافظه داخلی 256 گیگابایتی تا 1 ترابایت
- دوربین عقب چهارگانه 50/10/10/12 مگاپیکسل
- دوربین سلفی دوگانه 20 مگاپیکسل
- باتری 4800 میلی آمپرساعتی با سرعت شارژ 67 واتی
- ضخامت 5.3 یا 10 میلیمتری و وزن 255 گرمی با بدنه شیشهای و فلز
وان پلاس اوپن
- نمایشگر اولیه LTPO3 Flexi-fluid AMOLED با سایز 7.8 اینچی و وضوح 2K و نرخ نوسازی 120 هرتزی/ نمایشگر ثانویه 6.3 اینچی LTPO3 Super Fluid OLED با وضوح FHD+
- پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 2
- حافظه رم 12 تا 16 گیگابایتی
- حافظه داخلی 512 گیگابایتی
- دوربین عقب سه گانه 48/64/48 مگاپیکسل
- دوربین سلفی دوگانه 20 و 32 مگاپیکسل
- باتری 4805 میلی آمپرساعتی با سرعت شارژ 67 واتی
- ضخامت 5.8 یا 11.7 میلیمتری و وزن 239 گرمی با بدنه شیشهای و فلز
طراحی
هر دوی اینها فریمهایی از آلومینیوم دارند و همچنین در چند نوع مختلف بدنه عرضه میشوند. وان پلاس اوپن با صفحات عقب شیشهای و چرم گیاهی در دسترس است. شیائومی MIX Fold 3 بسته به مدل از الیاف شیشه و آرامید استفاده میکند. مدلهای غیر شیشهای هر دو گوشی هوشمند جذابتر هستند، نیازی به گفتن نیست. هر دو این دستگاهها قابل تاشو به سبک کتاب هستند و هر دو کاملاً نازک هستند.
وان پلاس اوپن کوتاهتر از شیائومی MIX Fold 3 است، در حالی که عرض این دو گوشی در هر دو حالت تا شده و باز به یک اندازه است. شیائومی MIX Fold 3 فقط برای مقایسه، نمایشگر کمی بزرگتر دارد. گوشی شیائومی نیز کمی باریکتر از وان پلاس است، اما نه چندان. وزن این دو نیز متفاوت بوده و محصول وان پلاس کم وزن و سبکتر محسوب میشود. بنابراین هنگامی که به دست گرفته میشود، تجربه کاربری راحت و آرامش بخشتری دارد.
روی همه نمایشگرها، هر چهار نمایشگر، یک حفره دوربین منفرد وجود دارد. حاشیههای اطراف نمایشگر در هر دو گوشی هوشمند نسبتاً نازک است. تفاوت طراحی واقعی در عقب قابل مشاهده است. وان پلاس Open دارای یک دوربین بزرگ oreo بوده، در حالی که MIX Fold 3 دارای یک ماژول دوربین مستطیلی است. هنگامی که هر دو گوشی هوشمند باز میشوند، لولا پنهان میشود.
هر دو دستگاه در دست احساس خوبی دارند، اما احساس متفاوتی ارائه میکنند. وان پلاس اوپن دارای استاندارد IPX4 برای مقاومت در برابر پاشش آب بوده، در حالی که چنین رتبهبندی را در MIX Fold 3 نخواهید دید.
نمایشگر
وان پلاس اوپن دارای صفحه نمایش 7.82 اینچی 2268 در 2240 پیکسل تاشو LTPO3 Flexi-fluid AMOLED در داخل است که به عنوان پنل تاشو گوشی شناخته میشود. میتواند تا 1 میلیارد رنگ را پخش کند و از Dolby Vision پشتیبانی میکند. همچنین از نرخ رفرش 120 هرتز پشتیبانی دارد. این پنل در اوج خود تا 2800 نیت روشنایی نیز ارائه میدهد. پنل بیرونی این گوشی 6.31 اینچ بوده و یک صفحه نمایش 2484 در 1116 پیکسل LTPO3 Super Fluid OLED هم موجود است. این صفحه نمایش همچنین تا 1 میلیارد رنگ را نمایش داده، از Dolby Vision پشتیبانی میکند و همان اوج روشنایی صفحه اصلی را دارد. همچنین از نرخ رفرش 120 هرتز پشتیبانی میکند. پنل بیرونی روی گوشی توسط محافظ سرامیکی محافظت میشود.
در طرف مقابل، شیائومی MIX Fold 3 دارای یک پنل 8.03 اینچی LTPO OLED+ تاشو با وضوح 1916 در 2160 پیکسل است. این نمایشگر دارای نرخ رفرش 120 هرتز بوده و میتواند تا 1 میلیارد رنگ را نمایش دهد. همچنین از محتوای HDR10+ و Dolby Vision نیز پشتیبانی میکند. حداکثر روشنایی در این پنل 1300 نیت است. صفحه نمایش بیرونی دارای سایز 6.56 اینچ و وضوح 2520 در 1080پیکسل است. این یک پنل AMOLED با نرخ نوسازی 120 هرتز محسوب شده و از محتوای HDR10+ و Dolby Vision پشتیبانی میکند. حداکثر روشنایی در این پنل 2600 نیت بوده و این نمایشگر توسط گوریلا گلس ویکتوس 2 محافظت میشود.
هر چهار نمایشگر این دو مدل مشخصات عالی دارند و همین امر در مورد استفاده واقعی نیز صدق میکند. آنها بسیار زنده، بسیار روشن و زاویه دید جذابی دارند. همچنین رنگ سیاه و سفید را عمیق به نمایش درمیآورند. اگرچه وان پلاس Open یک مزیت چشمگیر در اینجا دارد. صفحه نمایش اصلی آن بسیار روشنتر از صفحه نمایش MIX Fold 3 است. این تفاوت هنگام استفاده زیر نور آفتاب به وضوح قابل مشاهده است.
عملکرد
هر دو این گوشیها از یک تراشه، یعنی اسنپدراگون 8 نسل 2 توسط کوالکام قدرت میگیرند. اسنپدراگون 8 نسل 3 از نظر فنی یک چیپ قدرتمند است و در این بین دو گوشی مذکور با چیپ مورد اشاره توانایی بالایی میتواند از خود نشان دهد. این بهترین تراشه در زمان ساخت این دو گوشی بود. وان پلاس Open شامل 16 گیگابایت رم LPDDR5X و 512 گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 4.0 میشود. این تنها مدل است شیائومی MIX Fold 3، در طرف مقابل، شامل 12 یا 16 گیگابایت رم شده و چندین گزینه مختلف حافظه داخلی UFS 4.0 دارد.
بنابراین، روی کاغذ، هر دو این تلفنهای هوشمند بسیار قدرتمند هستند. آیا آن را در اجرای روزانه نشان می دهند؟ خوب، بله، بسیار زیاد. همانطور که از دستگاههای پرچمدار انتظار دارید، تجربه بسیار روانی را در هر دو گوشی هوشمند دریافت خواهید کرد. با این حال، تکرارهای نرم افزار آنها بسیار متفاوت است، بنابراین به آن توجه داشته باشید. هیچ کدام به اندروید استوک نزدیک نیستند، اما هر دو پر از گزینههای سفارشیسازی هستند و به خوبی میتوانند رضایت مخاطب خود را جلب سازند. هر دو گوشی هوشمند میتوانند بدون مشکل چند کار را انجام دهند و حتی دارای برخی ویژگیهای خاص برای تاشوها هستند. اگرچه ما اجرای مالتی تسکینگ وان پلاس اوپن را ترجیح میدهیم.
وقتی صحبت از بازیها میشود، تقریباً میتوانید هر بازی را از فروشگاه Google Play روی این دو گوشی اجرا کنید. آنها بدون مشکل این بازیها را مدیریت خواهند کرد و حتی در حین انجام آن خیلی داغ نخواهند شد.
باتری
یک باتری 4805 میلی آمپرساعتی در وان پلاس اوپن قرار دارد، در حالی که یک باتری 4800 میلی آمپرساعتی در شیائومی MIX Fold 3 گنجانده شده است. به لطف Snapdragon 8 Gen 3 و هر بهینه سازی این دو شرکت، هر دو گوشی هوشمند عمر باتری فوق العادهای را ارائه میدهند. عبور از علامت 7.5-8 روی صفحه نمایش در زمان ممکن است، مطمئناً. البته این بستگی به نحوه استفاده از گوشی، قدرت سیگنال و غیره دارد. بنابراین باتری قابل توجهی در هر دو مدل تعبیه شد.
با این حال، در تجربه ما، گذر از حد ذکر شده اصلاً مشکلی نیست. این امر با استفاده ترکیبی از نمایشگر اصلی و کاور و بدون بازی قابل دستیابی است، حداقل برای ما اینطور بود. مرور، پیامرسانی، کاربری مالتی مدیا، ایمیل، ویرایش تصویر و غیره در این استفاده گنجانده شده بود. آنها عمر باتری خوبی را ارائه میدهند، اما البته مسافت پیموده شده شما ممکن است متفاوت باشد.
وان پلاس اوپن از شارژ سیمی 67 واتی و شارژ سیمی معکوس نیز پشتیبانی میکند. این شامل یک شارژر در جعبه است. از سوی دیگر، شیائومی میکس فولد 3 از شارژ سیمی 67 واتی و شارژ بی سیم 50 واتی پشتیبانی میکند، در حالی که یک شارژر نیز در جعبه دارد. گوشی شیائومی در اینجا به دلیل شارژ بی سیم حرف اول را میزند. با این حال، اگر خیلی به آن اهمیت نمیدهید، وان پلاس اوپن از نظر سرعت شارژ سیمی در یک سطح قرار دارد. شما میتوانید در حدود 40 دقیقه از هر طرف شارژ کامل داشته باشید.
دوربین
وان پلاس اوپن شامل سه دوربین در عقب شده، در حالی که شیائومی MIX Fold 3 دارای چهار دوربین است. یک دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی در عقب وان پلاس اوپن به همراه یک لنز فوق عریض 48 مگاپیکسلی (FoV 114 درجه) و یک دوربین تله فوتو پریسکوپی 64 مگاپیکسلی (زوم اپتیکال 3 برابر، زوم هیبریدی 6 برابر) قرار دارد. از طرف دیگر، شیائومی MIX Fold 3 دارای یک دوربین اصلی 50 مگاپیکسلی، یک لنز 12 مگاپیکسلی فوق عریض (120 درجه FoV) و دو لنز تله فوتو 10 مگاپیکسلی میشود.
وان پلاس همچنین با Hasselblad شراکت دارد، در حالی که Xiaomi با Leica شریک شد. تخصص آنها در تصاویر ارائه شده از هر دو گوشی هوشمند قابل مشاهده است. هر دو سیستم دوربین واقعا خوب هستند و هر دو نتایج عالی ارائه میدهند. وان پلاس اوپن عاشق گرفتن عکسهای متضاد است و رنگهای فوقالعادهای در آنها دارد، جایی که تأثیر Hasselblad قابل مشاهده است.
شیائومی MIX Fold 3 تصاویر را اشباع میکند، اما نه بیش از حد، فقط به اندازهای که آنها را زیبا و واضح نشان دهد. سبکها در اینجا متفاوت است و همچنین میتوانید در حالت Leica Authentic در شیائومی MIX Fold 3 عکس بگیرید، که باعث میشود آن جلوههای رنگارنگ را به تصاویر بیاورید و آنها را نسبتاً منحصربهفرد نشان دهد. هر دو گوشی هوشمند موقعیتهای HDR را به خوبی مدیریت میکنند و همین امر در مورد نور کم نیز صدق میکند.
این کیفیت به عکسهای فوق عریض و تله فوتو نیز منتقل میشود، اگرچه ما آنهایی را که از وان پلاس Open هستند ترجیح میدهیم. به نظر میرسد که آنها جزئیات بیشتری را ارائه میدهند، در حالی که ما رنگها را نیز بیشتر دوست داریم. هر دو گوشی هوشمند در بخش ویدیو نیز کاملاً توانمند هستند، اگرچه بهترین نیستند.
صدا
هر دو گوشی هوشمند دارای بلندگوهای استریو هستند. آنهایی که در وان پلاس اوپن هستند، Dolby Atmos بهبود یافتهاند، در حالی که شیائومی MIX Fold 3 دارای بلندگوهای تنظیم شده توسط Harman Kardon است. صدایی که از هر دو گوشی هوشمند میآید کاملاً دلپذیر و متعادل است، اما بلندگوهای شیائومی MIX Fold 3 کمی بلندتر هستند.
با این حال، در هیچ یک از این دو گوشی هوشمند جک صدا پیدا نخواهید کرد. برای دستیابی به اتصالات صوتی سیمی باید از پورتهای Type-C آنها استفاده کنید. از طرف دیگر، هر دو گوشی هوشمند بلوتوث 5.3 را برای اتصال بی سیم ارائه میدهند.