وان پلاس از برندهای مطرح تولیدکننده گوشی چینی بوده که هر سال با معرفی محصولات خود طرفداران را شگفت زده میکند. این شرکت در سال 2023 با معرفی وان پلاس اوپن، اولین گوشی تاشو خود را رونمایی کرده تا نشان دهد در این زمینه نیز حرفی برای گفتن دارد.
برای مشاهده اوپو و معرفی گوشی A2 اینجا کلیک کنید.
بازار تلفنهای تاشو بالاخره برای تجارت در جهان رنگ و بوی تازهای گرفته و شاهد عرضه گوشیهای متنوع و جذابی هستیم. نخستین بار سامسونگ بود که اولین گوشی تاشو فولد را معرفی کرد و به دنبال آن دیگر کمپانیهای تصمیم گرفتند چنین محصولی ارائه دهند.
وان پلاس اوپن نیز تلاش Oneplus در این زمینه به شمار میرود. با این حال، همه گوشیهای تاشو نسل اول را نباید چندان هم سطح دیگر رقبا چندین ساله دانست. البته وان پلاس با اوپن نشان داده که اولین تجربه چندان پراشتباه نیست زیرا با همکاری اوپو گوشی فولد کارآمدی ارائه داده تا نشان دهد این محصول گزینه غیرکاربردی نیست.
وان پلاس اوپن مزیت آزمایشهای اولیه اوپو را در اختیار دارد. این دستگاه دارای طراحی چشم نواز و بااستحکامی است و از سخت افزار بسیار توانمند هم بهره میبرد که نباید به سادگی از کنار آن عبور کرد. Open در مقایسه با صفحه نمایش بلند و باریک سامسونگ به طراحی صفحه نمایش عریض OPPO نزدیکتر است و در نتیجه یک صفحه تاشو ایجاد میکند که استفاده از آن در حالت بسته فوق العاده راحت است. صفحه نمایش 6.31 اینچی جلو آن کمی بزرگتر از گلکسی اس 23 استاندارد سامسونگ بوده، با نرخ رفرش 120 هرتز و حداکثر روشنایی 2800 نیت که بسیار روشن تلقی میشود.
وان پلاس اوپن با مهندسی نوین
با این حال، مزایای چشمگیرتر مهندسی اوپو در لولای اوپن است. این لولا 69 قطعه داشته که هم وزن و هم حجم را کاهش میدهد و یکی از کمعمقترین چینهایی را که تا به حال دیدهام به اوپن میدهد. چین و چروک بهراحتی بر روی درههای مشابه سامسونگ قرار میگیرد، در حالی که باز و بسته شدن لولای اصلاحشده بسیار راحتتر از سختافزار نسبتاً سخت Pixel Fold است. ما متوجه شدیم که لولای اوپن تقریباً از نقطهای معین به فنر میرسد، بنابراین مطمئناً ممکن است هنگام باز کردن خیلی سریع انگشت شما را اذیت کند.
هنگامی که وان پلاس اوپن را باز کنید، با یک پنل 7.82 اینچی امولد داخلی با مشخصاتی به همان سایز چشمگیر به عنوان صفحه نمایش جلو رو به رو خواهید شد. همچنین دارای نرخ نوسازی 120 هرتز و حداکثر روشنایی 2800 نیت است و برخلاف Pixel Fold با حاشیههای زیاد، تنها یک حاشیه باریک در چهار طرف با دوربین سلفی حفرهدار به چشم میخورد. شاید بهترین بخش صفحه نمایش داخلی وان پلاس اوپن این است که احساس کرده دو گوشی را به هم متصل کردید. این نمایشگر به اندازه کافی عریض بوده تا بتوانید همزمان چند برنامه را باز کنید.
علیرغم سایز آن، وان پلاس اوپن بزرگتر از Galaxy Z Fold 5 یا Pixel Fold است و این گوشی با وزن 239 گرمی بسیار سبک تلقی میشود. اگر مقایسههای OnePlus را ترجیح میدهید، دقیقاً در حدود وزن آیفون 14 پرو مکس اپل، یک کارتن شیر یا یک سیب متوسط است. در نتیجه یک گوشی بزرگ داشته که حاشیه کم دارد و تجربه کاربری خوبی رقم میزند.
تنها معایب ظاهری این گوشی جایگاه نامناسب کلیدها بوده که دسترسی به آنها را هنگام کاربری دشوار میکند. نوار لغزنده هشدار در این گوشی بازگشته و به عنوان یک کلید نمادین در سری گوشی وان پلاس محسوب میشود. این گوشی استاندارد IPx4 داشته که آن را در برابر پاشش آب مناسب میکند اما کاملا ضدآب نیست.
وان پلاس اوپن در بخش نرم افزاری کاستیهایی داشته، بخصوص با رابط کاربری Oxygen OS که هنگام اجرا چند برنامه روی صفحه شاید تجربه خوبی به دست ندهد و نقصی احساس شود. این دقیقا همان معایبی بوده که باید از ابتدا به آن اشاره میداشتیم.
از طرف دیگر، OnePlus ممکن است بهترین رویکرد را برای مالتی تسکینگ در هر گوشی تاشو داشته باشد. مانند دانش آموزی که به معلم خود گوش میدهد، Open نمونه کاملی از تفکر خارج از جعبه است، به معنای واقعی کلمه. طرح مالتی تسکینگ آن Open Canvas نامیده میشود و به شما اجازه میدهد تا برنامههای اضافی خود را در لبههای صفحه نمایش ۷.۸۲ اینچی ذخیره کنید تا اینکه آنها را در پنجرههای کوچکتر قرار دهید. شما هنوز در هر زمان سه برنامه در حال اجرا محدودیت دارید، اما چیدمان به این معنی است که میتوانید یک عکس را ویرایش کنید، آن را در رسانههای اجتماعی پست کنید، و Fall of House of Usher را در نتفلیکس در پنجرههایی با اندازه کامل پخش کنید.
وان پلاس اوپن با نمایشگرهای جذاب
بین آنها سوئیچ کنید اگر به هر سه برنامه به طور همزمان نیاز دارید، میتوانید با چهار انگشت خود را به آن نزدیک کنید تا سه طرحبندی شبیه آیفون 13 مینی در وسط نمایشگر ایجاد کنید. چهار سال بهروزرسانی اندروید و پنج سال آپدیت امنیتی را با هم ترکیب کنید، و وان پلاس اوپن باید آنقدر به روز بماند تا قیمت آن را توجیه کند.
متأسفانه، به غیر از این نبوغ نرم افزاری، وان پلاس اوپن چندین گزینه سفارشیسازی را که در سایر گوشیهای تاشو دوست داریم، از دست داده است. هیچ راهی برای تغییر تعداد پیشفرض برنامهها در هر ردیف وجود ندارد، چهار، نه کمتر و نه بیشتر دریافت میکنید و نمایشگر بیرونی به عنوان نیمی از نمایشگر داخلی عمل میکند، به این معنی که نمیتوانید ویجتها را در سراسر چین بکشید. فکر نمیکنیم ضرر بزرگی باشد، زیرا ویجتهای شما احتمالاً در پنل قابلتوجهی بیش از حد بزرگ شدهاند، اما خوب است که ببینیم وان پلاس از سامسونگ در برخورد جداگانه با نمایشگرهای داخلی و خارجی پیروی میکند.
یکی از شمشیرهای دو لبهای که در وان پلاس اوپن مشاهده کردیم این است که هر برنامهای را به تناسب نمایشگر داخلی باز میکند. این بدان معناست که ما هرگز با اینستاگرام در یک پنجره شناور کوچک گیر نمیکنیم، که آن را دوست داریم، اما گاهی اوقات منجر به قالببندی نامناسب میشود. برای مثال، استوریهای اینستاگرام همچنان به صورت پیشفرض روی پنجره مرکزی کوچک خود قرار دارند، اما پستها و پروفایلها کل صفحه نمایش را اشغال میکنند، به این معنی که تصاویر با نسبتهای بلند در نهایت مربع برش داده میشوند. Strava و Twitter از یک الگوی مشابه پیروی میکنند و خواندن زیرنویسها و نگاه کردن همزمان به تصاویر مانند نقشهها را دشوار میکند. بهترین راه برای دور زدن فرمتهای بد استفاده مداوم از دو برنامه است، اما ما کاملاً آن سطح از دامنه توجه را نداریم.
اوپن همچنین با چند برنامه تکراری و امکانات اضافی توسط وان پلاس عرضه میشود. ما تظاهر نمیکنیم که بدانم چرا OnePlus نیاز داشت O Relax و Zen Space را به برنامههای جداگانه تقسیم کند، اما حداقل آنها مقدار زیادی از فضای ذخیرهسازی داخلی 512 گیگابایتی اوپن را اشغال نمیکنند. برند وان پلاس سعی کرده در بخش نرم افزاری موارد دارای نقص را برطرف سازد.
عملکرد فنی وان پلاس اوپن
خبر خوب این است که ما عملکرد را صرفاً بر اساس بنچمارک قضاوت نمیکنیم. در زندگی روزمره، وان پلاس اوپن یک ستاره است. از همه چیز عبور میکند و هر سه برنامهای را که باز میکنیم بدون شکایت یا مراقبت انجام میدهد. ما مرتباً میخواهیم از سه برنامه به طور همزمان استفاده کنیم، معمولاً ترکیبی از یوتیوب، تلگرام و برخی از رسانههای اجتماعی و دوست داریم این توانایی را داشته باشیم که کمی بیش از حد حسی به خودم بدهیم. وقتی ما یک برنامه را اولویتبندی میکنیم، اوپن به راحتی هر وظیفهای را دستور دهید انجام میدهد. بازیهایی مانند Ultimate Golf بدون مشکل اجرا شده و ما به سختی متوجه گرم شدن گوشی در دستان می شویم مگر اینکه بیش از یک ساعت در حال بازی باشیم. ما همچنین در حین یافتن مسیر خود در بالتیمور، Google Maps و Chrome را پشت سر هم اجرا کردیم و متوجه مشکلی در گرمایش یا احساس نقص هر یک از برنامهها نشدیم.
در حالی که ما قبلاً کمی به تنظیمات دوربین وان پلاس اوپن پرداخته بودیم، لازم به ذکر است که ممکن بوده بهترین دوربین در میان هر گوشی تاشو باشد. ممکن است تصاویر را با همان کیفیت پیکسل فولد گوگل پردازش نکند، اما OnePlus تقریباً تمام کادرهای دیگر را بررسی میکند و احتمالاً تجربه کلی بهتری نسبت به Galaxy Z Fold 5 سامسونگ ارائه میدهد. حسگرهای سهگانه اوپن یعنی Hasselblad هیچ کمبودی در مگاپیکسل ندارند و محدوده زوم آن تا 120 برابر تقریباً تا جایی است که میتوانید در هر گوشی، نقطهگذاری کنید. OnePlus سنسور جدید LYTIA LYT-T808 سونی را برای ستاره اصلی این نمایشگاه انتخاب کرد، نام جدیدی برای سنسورهای IMX که قبلاً با برند قبلی در دستگاههایی با این قیمت مشاهده کردیم.
دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی 1/1.43 اینچی نمونهای از گوشههای وان پلاس نیست، این نمونهای از صرفه جویی در فضا است. LYT-T808 سونی از طراحی انباشتهای برای ایجاد حفره پیکسلی عمیقتر استفاده میکند که نور بیشتری را در فضای کلی کوچکتر جذب میکند. این به سنسور اجازه میدهد تا با رقبای بزرگتری مانند مدلهای 1 اینچی سونی رقابت کند. این یک جایگزین کامل نیست، اما به اندازه کافی زاویه باز را برای رقابت با Galaxy Z Fold 5 سامسونگ و پیکسلهای بزرگتر در سنسور اصلی آن میدهد. OnePlus همچنین از یک لنز تله فوتو 64 مگاپیکسلی و یک سنسور فوق عریض 48 مگاپیکسلی برای تکمیل تنظیمات خود به همراه یک دوربین سلفی داخلی 20 مگاپیکسلی و یک دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی روی کاور استفاده کرده است.
وان پلاس اوپن در بخش باتری نیز برگ برنده را دارد. این گوشی دارای باتری 4805 میلیآمپرساعتی بوده که نسبت به دیگر رقبا ظرفیت بالایی دارد. این گوشی برای عمرباتری هیچ مشکلی نداشته و میتواند مدت زمان طولانی دوام بیاورد. در سوی دیگر سرعت شارژ 67 واتی آن نسبت به دیگر رقبا حرف بسیاری برای گفتن دارد. بنابراین میتوان نه تنها در مدت زمان کوتاهی شارژ را کامل کرد، عمرباتری هم قابل توجه است.
هنگامی که به یک وان پلاس نیاز دارید، اوپن یک پکیج کامل باتری بوده که شامل سرعت شارژ 67 واتی با فناوری SuperVOOC میشود. هیچ گزینه برای شارژ بی سیم وجود نداشته و به نظر نمیرسد که OnePlus علاقه خاصی به ایده وجود دو روش شارژ همزمان داشته باشد. برای شارژ گوشی تنها در 18 دقیقه به شارژ 50 درصدی میرسد.
در مجموع، سخت افزار وان پلاس اوپن بسیار توانمند بوده و میتواند عملکرد بالایی از خود نشان دهد. با قیمت 1699 دلاری، محصول وان پلاس پرچمدار پرتوانی بوده و در نوع خود کم نظیر محسوب میشود. البته برخی فروشگاهها این گوشی را با قیمت کمتری هم به فروش میرسانند.
بهترین مدلهای جایگزین برای وان پلاس اوپن چیست؟
وان پلاس اوپن جدیدترین گوشی در میان تعداد بسیاری مدل تاشو بوده که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت:
- سامسونگ Galaxy Z Fold 5 (1799.99 دلار): گلکسی Z Fold 5 سامسونگ یک تاشو به سبک کتاب است که همه سایرین بر اساس آن قضاوت میکنند. با اورکلاک اسنپدراگون 8 نسل 2 برای چیپست گلکسی و سفارشیسازی بینظیر با نمایشگرهای داخلی و خارجی که میتوانند جداگانه تنظیم شوند، قدرت زیادی ارائه میدهد.
- گوگل Pixel Fold (1799 دلار): Pixel Fold شکلی شبیه به OnePlus Open را ارائه میدهد، اما بدون سالها تجربه OPPO برای تکیه بر آن. این گوشی دارای حاشیههای قابلتوجهی در بالا و پایین است که دوربین سلفی داخلی آن را در خود جای داده است، اما چیپست Tensor G2 گوگل اولین قابلیت تاشو خود را با قدرت پردازش تصویر فراوان و یادگیری ماشینی را در هر گوشه و کناری قرار میدهد.
- موتورولا Razr Plus (999.99 دلار): موتورولا Razr Plus چیزی کمی متفاوت از Open ارائه میدهد. این یک تاشو به سبک فلیپ است، اما اولین باری بود که صفحهنمایش پوششی بزرگتری را انتخاب کرد و صفحه نمایش بیرونی آن را جدی میگیرد. پنل 3.6 اینچی موتورولا دارای نرخ تازهسازی واضح 144 هرتز است و پنل OLED اطراف دو دوربین Razr Plus کشیده شده است.
- سامسونگ گلکسی زد فلیپ 5 (999.99 دلار): سامسونگ برای گلکسی زد فلیپ 5 خود یک صفحه نمایش پوششی بزرگتر به نام پنجره فلکس (Flex Window) برای گلکسی زد فلیپ 5 خود انتخاب کرد. این صفحه نمایش به شکل پوشه در پانل مربعی موتورولا به خود می گیرد و به آن نیاز دارد. Good Lock برای استفاده از اکثر برنامهها. با این اوصاف، سالها تجربه سامسونگ در ساخت لولا با تنظیمات محکمی به نمایش گذاشته میشود که تقریباً بینهایت قابلیت موقعیتیابی را دارد، علیرغم اینکه گوشی با چروکهای محسوس باقی میماند.
مشخصات کلیدی گوشی وان پلاس اوپن
- نمایشگر 6.31 اینچی بیرونی 120 هرتزی امولد با نسبت ابعاد 20:9 و پوشش محافظ و وضوح 2484در 1116پیکسل
- نمایشگر داخلی 7.8 اینچی امولد با نرخ نوسازی 120 هرتزی و وضوح 2440 در 2268 پیکسل با شدت روشنایی 2800 نیت
- پردازنده اسنپدراگون 8 نسل 2 کوالکام
- حافظه رم 16 گیگ
- حافظه داخلی 512 گیگابایتی بدون قابلیت ارتقا حافظه
- باتری 4805 میلی آمپرساعتی با سرعت شارژ 67 واتی
- دوربین عقب سه گانه 48/48/64 مگاپیکسل
- دوربین سلفی دوگانه 20 و 32 مگاپیکسل
- اسپیکر استریو بدون جک هدفون
- استاندارد IPX4
- حسگر اثرانگشت جانبی
- سیستم عامل اندروید 13