تسلا در حال نصب ابررایانه 500 میلیون دلاری برای آموزش هوش مصنوعی در کارخانه گیگا است. ابر کامپیوتر Dojo تاسیسات نیویورک، حجم عظیمی از داده ها را برای پشتیبانی از برنامه رانندگی خودران تسلا پردازش خواهد کرد. ابرکامپیوتر Dojo پروژهی آتی از شرکت تسلا است. این ابرکامپیوتر برای انجام پردازشهای پیچیده و هوش مصنوعی به کار میرود. ایده اصلی این ابرکامپیوتر، ارائهی توان محاسباتی قدرتمند بهعنوان یک سرویس برای سایر شرکتها و استفاده در خودروهای بیسرنشین تسلا است.
دیسکهای دادهی خودروها، برنامههای هوش مصنوعی، و دادههای مرتبط با ایمنی و خودروهای هوشمند به عنوان بخشی از این سیستم پردازش میشوند. تسلا ادعا میکند که ابرکامپیوتر Dojo، یک ابرکامپیوتر قدرتمندتر و باقابلیتهایی متفاوت از کامپیوترهای قدرتمند موجود است.
خلاصه خبر نصب ابر رایانه Dojo
– فرماندار کتی هوچول روز جمعه در یک بیانیه مطبوعاتی گفت که تسلا 500 میلیون دلار برای نصب یک ابر رایانه Dojo در کارخانه Riverbend Gigafactory خود در بوفالو، نیویورک هزینه می کند.
– ابرکامپیوتر Dojo تسلا که طی پنج سال آینده نصب خواهد شد، برای آموزش سیستمهای هوش مصنوعی آن که از رانندگی خودکار پشتیبانی میکنند، استفاده خواهد شد.
– انتظار می رود ابررایانه Dojo یکی از قدرتمندترین پلتفرم های محاسباتی در جهان باشد که توانایی آموزش مدل های یادگیری ماشین و پردازش میلیون ها ترابایت داده از وسایل نقلیه الکتریکی تسلا را دارد.
تاثیر ابررایانه Dojo بر ارزش بازار خودروهای تسلا
بر اساس بیانیه مطبوعاتی، دادههای پردازش شده توسط ابررایانه Dojo به تسلا کمک میکند تا ایمنی و مهندسی ویژگیهای رانندگی خودکار کامل خودران و خلبان خودکار و سیستمهای پیشرفته کمک راننده را بهبود بخشد.
در جریان تماس سود سه ماهه دوم 2023 تسلا در جولای گذشته، این شرکت چهار رکن اصلی فناوری مورد نیاز برای ایجاد استقلال خودرو در مقیاس را شناسایی کرد: مجموعه دادههای بزرگ و واقعی؛ آموزش شبکه عصبی; سخت افزار خودرو؛ و نرم افزار خودرو.
به گفته این خودروساز، ابررایانه Dojo از آموزش شبکه عصبی سریعتر و ارزانتر برای وسایل نقلیه خودران تسلا پشتیبانی می کند.
تسلا در ارائه درآمد سه ماهه دوم سال 2023 خود نوشت : «هرچه ظرفیت آموزش شبکه عصبی بهتر باشد، فرصت بیشتری برای تیم خلبان خودکار ما برای تکرار راه حلهای جدید بیشتر خواهد شد.» بر اساس گزارش رویترز، در ماه سپتامبر، تحلیلگران مورگان استنلی به رهبری آدام جوناس در یادداشتی نوشتند که ابرکامپیوتر Dojo تسلا میتواند ارزش بازار خودروساز الکتریکی را با پشتیبانی از رباتاکسی مجهز به هوش مصنوعی، نرمافزار خودرو و پردازش بینایی کامپیوتری پیشرفته تا 600 میلیارد دلار افزایش دهد.
تحلیلگران نوشتند که Dojo می تواند بازارهای آدرس پذیر جدیدی را باز کند که «بسیار فراتر از فروش وسایل نقلیه با قیمت ثابت هستند». «اگر دوجو بتواند به «دیدن» و «واکنش» خودروها کمک کند، چه بازارهای دیگری میتوانند باز شوند؟ به هر دستگاهی در لبه دوربین فکر کنید که بر اساس میدان بصری خود در زمان واقعی تصمیم گیری می کند.
در ماه دسامبر، بلومبرگ گزارش داد که گانش ونکاتارامان، رهبر پروژه Dojo تسلا، شرکت را ترک کرد. پیتر بنن، مدیر اجرایی سابق اپل و مدیر تسلا، اکنون این پروژه را رهبری می کند.