یکی از خودروهای وارداتی تازه وارد به بازار کشورمان چیزی نیست جز اشکودا اکتاویا که شرکت پارس ساتر هوشمند آن را وارد میکند.
این برند اروپایی اگرچه در بازار کشورمان شناخته شده نیست، اما در اروپا علاقمندان بسیاری دارد و توانسته خوش فروش باشد. این کمپانی زیربرند فولکس واگن محسوب شده که در طول چندین سال فعالیت خود، مدلهای مختلفی تحت پلتفرمهای فولکس واگن توسعه داد و عرضه کرد.
اگرچه اشکودا تاکنون در ایران فعالیت نداشته، اما شرکت پارس ساتر هوشمند از زیرمجموعههای گروه ایران روور تصمیم گرفته چند مدل از این کمپانی را وارد کند و یکی از جدیدترین آنها اکتاویا سدان لیفت بک است.
معرفی مختصر اشکودا اکتاویا وارداتی
اشکودا در سال 1959 بود که اولین مدل اکتاویا را به تولید رساند و این مدل تا سال 1971 به تولید میرسید. با گذشت چند دهه، پس از آن که فولکس واگن اشکودا را خریداری کرد، تصمیم گرفت مجدد برند اکتاویا را زنده کند و مدل جدید و بعدی آن در سال 1996 معرفی شد.
در سال 2019 بود که اشکودا نسل چهارم اکتاویا را رونمایی میکند. این سدان روی پلتفرم MQB Evo فولکس واگن توسعه یافته، پلتفرمی که در خودروهای فولکسواگن گلف و آئودی A3 نیز پیدا میشود. اشکودا این خودرو را در دو سگمنت لیفت بک و استیشن راهی بازار کرد و مدل وارداتی در واقع نسخه لیفت بک است.
ناگفته نماند برای سال 2024، اشکودا فیس لیفت اکتاویا را رونمایی کرد، اما نسخه وارداتی در واقع همان خودرو نسل چهارمی سال 2019 است. در سوی دیگر شرکت پارس ساتر هوشمند برای واردات تصمیم گرفته به سراغ مدل چینی آن یعنی اکتاویا پرو برود. نسخه چینی نسبت به نسخه اروپایی طول بیشتری دارد.
اکتاویا پرو در طراحی از ویژگیهای مدل اسپرت RS بهره گرفته و این خودرو با جوینت ونچر فولکسواگن سایک در چین به تولید میرسد. به نوعی باید این سدان لیفت بک را از محصولات پرفروش اشکودا به حساب آورد و سال 2023 موفق شد بیش از 205 هزار دستگاه آن را به فروش برساند.
در طی 28 سال نیز میزان فروش برند اکتاویا اشکودا از 7 میلیون دستگاه عبور کرد.
مشخصات فنی اشکودا اکتاویا وارداتی
اشکودا این مدل را در بازار جهانی با پیشرانههای مختلف بنزینی و دیزلی عرضه میکند اما نسخه چینی دارای موتور 1.4 لیتری چهار سیلندر توربو است. این پیشرانه توانایی 150 اسب بخاری دارد و گشتاور آن به 250 نیوتن متر میرسد. این سدان لیفت بک وزن 1360 کیلوگرمی دارد و یک گیربکس هفت سرعته کلاچ دوگانه با سیستم دو چرخ جلو متحرک شامل آن شد. این سدان هر 100 کیلومتر مصرف سوخت 5.9 لیتری دارد و با داشتن باک سوخت 51 لیتری، برای رفت و آمد بین شهری و شهری گزینه مناسبی به حساب میآید.
پیشتر نیز گفته شد نسخه چینی در مقایسه با مدل اروپایی طول و عرض بیشتری دارد. این سدان ابعاد 4753 میلیمتر در 1832 میلیمتری در 1469 میلیمتری دارد. فاصله بین دو محور آن هم 2730 میلیمتر است و فضای کابین ایده آل دارد. صندوق عقب آن فضای بار 528 لیتری دارد و از رینگ 18 اینچی با لاستیک 215 بهره میبرد. صندوق عقب اگر صندلیها را بخوابانید فضای آن به 1482 لیتر میرسد.
حداکثر سرعت پیشرانه 1.4 لیتری اکتاویا پرو به 200 کیلومتر برساعت هم میرسد.
کابین داخلی اشکودا اکتاویا وارداتی
اشکودا در نسل چهارم این سدان کابین داخلی بهتری را در نظر گرفته که نسبت به نسل قبل بهبودی حاصل شده است. در حقیقت این برند طراحی کسل کننده را با طراحی مدرن جایگزین کرد. در کابین شاهد داشبوردی با نمایشگر لمسی 10 اینچی هستیم که روی داشبورد قرار گرفته و زیر آن هم کلیدهای سنتی با ورودی تهویه هوا قرار گرفت.
غربیلک فرمان هم کلیدهایی دارد و سه شاخه است و شباهتی به فرمان خودروهای فولکس واگن دارد. کلاستر هم یک نمایشگر دیجیتالی است که اطلاعات فنی خودرو را به نمایش میگذارد. داشبورد متریال نرمی دارد و دستگیره کرومی هم به چشم میخورد. اکتاویا دارای کابینی با متریال قابل قبول بوده و کیفیت ساخت ایده آلی هم دارد.
حتی باید کابین اکتاویا نسل چهارم را نسبت به فولکس واگن گلف برتر بدانیم. در قسمت کنسول نیز شاهد پد شارژ بی سیم و کلیدهای دنده و ترمز دستی هستیم. نقاط برجسته داخل کابین وجود جایگاههای مختلف برای قرار دادن اجسام است. از جیبهای درب گرفته تا داشبورد.
در داخل همچنین بیش از 5 پورت USB-C تعبیه شده تا افراد در صورت نیاز گوشی خود را به سادگی شارژ کنند. فضای داخل کابین کافی بوده و راحتی را برای سرنشینان رقم میزند. بنابراین سرنشینان در جلو و عقب در بخش پا و جثه شاهد تنگی نخواهند بود.
البته خط سقف موجب شده تا فضای سر سرنشینان عقب کمی با محدودیت رو به رو باشد. صندوق بار اکتاویا نهتنها یکی از بزرگترین در کلاس بوده، بلکه با درب لیفتبک خود، کاربردی هم است. البته قسمت لبه صندوق در قیاس با رقبا کمی بالا قرار گرفته که بارگیری اجسام بزرگ را سخت میکند.
ویژگیهای اشکودا اکتاویا وارداتی
در ادامه فهرستی از ویژگیهای اشکودا اکتاویا وارداتی را لیست کردیم تا مشاهده کنید:
- آینههای جانبی تاشو برقی با گرمکن
- سانروف برقی دو حالته
- دیلایت
- چراغهای خودکار
- سنسور باران
- صندلیها و فرمان چرمی
- تنظیم برقی 6 جهته صندلیهای جلو
- گرمکن و سردکن صندلیهای جلو
- سیستم تهویه دو منطقهای
- صفحه آمپر دیجیتالی 10 اینچی
- نمایشگر لمسی 12.1 اینچی
- سیستم صوتی با شش بلندگو
- بلوتوث
- شارژر بیسیم گوشی
- کروز کنترل تطبیقی
- هدآپ دیسپلی
- سیستم استارت/ استاپ
- دستیار صوتی
- اپل کارپلی
- سیستم کنترل پایداری
- ترمز پارک برقی
- ترمز اضطراری
- سیستم کنترل کشش
- سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی
- ایربگهای جلو، جانبی و پردهای
- هشدار خوابآلودگی راننده
- سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای
- سنسور پارک جلو و عقب
- سیستم پارک خودکار
- هشدار تصادف جلو
- دستیار حفظ حرکت بین خطوط
سواری اشکودا اکتاویا وارداتی
اشکودا برندی باکیفیت است و عجیب نیست که شاهد سواری و متریال قابل توجه در اکتاویا وارداتی باشیم. این کمپانی همیشه سعی دارد محصولات متنوع و پرآپشنی را معرفی و عرضه کند. خودروهای آن همیشه ویژگیهای قابل توجه داشته و از طراحی جذابی برخوردار هستند.
از نقاط برجسته این مدل باید به کیفیت ساخت و متریال سطح بالا، کابین بزرگ و کارآمد، صندوق بار جادار و برخورداری از امکانات مدرن و متعدد اشاره کنیم. اشکودا سعی کرده مدلی ایده آل را در بیشتر بخشها ارائه کند. بنابراین اکتاویا وارداتی پارس ساتر هوشمند نیازها را برآورده میکند.
این خودرو دارای سیستم تعلیف انعطاف پذیری بوده که در جادههای مختلف میتوان به آن پی برد. بنابراین تجربه رانندگی با اکتاویا وارداتی بسیار هیجان انگیز و نرم است. همان چیزی که میتوان از یک خودرو مدرن و بروز انتظار داشت. این مدل در سرعتهای بالا 100 کیلومتر، پایداری خود را حفظ کرده و کابین نیز ساکت است.
0 تا 100 اکتاویا وارداتی کمتر از 8.5 ثانیه بوده که به عنوان یک سدان کامپکت و خوش قیمت، ایده آل است.
مزایا و معایب اکتاویا وارداتی
ویژگی برجسته محصول اشکودا، داشتن کیفیت بالا متریال آن است. موضوعی که در همان نگاه نخست میتوان پی برد و بسیار چشمگیر است. گذشته از آن باید به کابین بزرگ و کارآمد، صندوق بار جادار و برخورداری از امکانات مدرن هم اشاره کرد. شاید یکی از معایب اصلی این مدل کمبود قطعات و هزینه نگهداری بالاست. پارس ساتر هوشمند یک شرکت تازه کار است و برای تامین قطعات چندان نمیتوان روی آن حساب کرد. در بحث رانندگی نیز چندان چشمگیر نیست اما نیاز شما را برآورده میکند.
مزایا
- کیفیت ساخت سطح بالا
- صندوق بار جادار
- سواری نرم
- امکانات متنوع و بهروز
- طراحی داخلی مدرن
معایب
- کمبود قطعات
- هزینه نگهداری بالا
- فضای سر عقب محدود
- رانندگی هیجان انگیز نیست
جزئیات قیمت و رقبا
اکتاویا وارداتی یک سدان کامپکت است که بدون شک به عنوان یک برند اروپایی، قیمت ارزانی برای ورود به بازار کشورمان ندارد. این خودرو با داشتن امکانات متنوع، ویژگیهای قابل قبول و برخی موارد دیگر، یک گزینه گران قیمت محسوب میشود. هزینه گمرکی این خودرو به تنهای 1 میلیارد و هشتصد میلیون تومان است و در کنار سایر هزینهها، بدون شک اکتاویا وارداتی چندان ارزان نیست و به بیش از 2 میلیارد میرسد.
شرکت پارس ساتر هوشمند جزئیات قیمتی این مدل را اعلام نکرد. از جمله رقبا این خودرو باید به تویوتا کرولا و هیوندای النترا اشاره کرد، که هر دو مدل از پرفروشهای بازار هستند و کار را به شدت برای اشکودا اکتاویا وارداتی دشوار میکنند. شاید هر دو مدل رقبا پیشرانه ضعیفتر و امکانات کمتری ارائه دهند، اما رقبا جدی به حساب آمده که اکتاویا برای موفقیت باید خودی نشان دهد.
این خودرو اشکودا باتوجه به ویژگیهایش ارزش خرید بیشتری دارد. اما اصلیترین معایب چون تامین دشوار قطعات و هزینه نگهداری بالا، ممکن است خرید اشکودا اکتاویا وارداتی در کشورمان را دشوار سازد. البته اگر بودجه کافی داشته باشید، شاید بتوانید توسط شرکتهای واسط قطعات را تهیه کنید اما هزینههای سرسام آوری را باید تقبل کرد.
مشخصات فنی اشکودا اکتاویا وارداتی
- پیشرانه 1.4 لیتری 4 سیلندر توربو
- قدرت 150 اسب بخاری
- گشتاور 250 نیوتن متری
- گیربکس 7 سرعته دوکلاچه
- سیستم تعلیق دو چرخ جلو متحرک
- 0 تا 100 کمتر از 8.5 ثانیه
- حداکثر سرعت 200 کیلومتر برساعتی
- طول 4753 میلیمتر/عرض 1832 میلیمتر/ارتفاع 1469 میلیمتر
- فاصله بین دومحور 2730 میلیمتر
- وزن 1360 کیلوگرمی
- حجم صندوق بار 528 لیتری
- مصرف سوخت 5.9 لیتری هر 100 کیلومتر
- ظرفیت باک 51 لیتری
سخن آخر
اکتاویا وارداتی که توسط شرکت پارس ساتر هوشمند به فروش میرسد، ویژگیهای ایده آلی باتوجه قیمتش دارد. بنابراین میتوان به عنوان یک سدان کامپکت برای حمل و نقل شهری و بین شهری از آن بهره گرفت. خودرویی که طراحی چشم نوازی شامل آن شده و قوای محرکه قوی نیز نسبت به رقبا دارد. هرچند در بازار کشورمان قیمت خودروهای وارداتی چندان به صرفه نیست، اما اکتاویا وارداتی میتواند گزینه موردنظر باشد. بنابراین اگر هزینه نگهداری، کمبود قطعات و برخی از این دست موارد مشکلی برای شما نیست، میتوانید با خرید این خودرو یک سدان لیفت بک جمع و جور ور کارآمدی داشته باشید. همچنین اگر قیمت بالاتر از 2 میلیارد نیز برای شما اهمیت ندارد و علاقه به سدان کامپکت با چنین مشخصاتی دارید، خرید اکتاویا میتواند قابل قبول باشد و نیاز شما را در این زمینه برآورده سازد.