لنوو از برندهای فعال صنعت لپ تاپ دانست که هر سال محصول جدیدی ارائه میدهد. در این بین باید به لنوو V15 G2 IJL اشاره کرد که گزینهای ساده و خوش قیمت است.
این برند چینی در سبد محصول خود مدلهای متنوعی برای تمامی افراد از جمله گیمرها دارد تا بتواند نظر آنها را جلب نماید. اما باید V15 G2 IJL را گزینهای اقتصادی دانست که نیاز مخاطب خود را از نوع دانشجو به سادگی برآورده میسازد. البته باید بیان داشت که برای کاربری روزانه نیز میتوان به سراغ این مدل خوش قیمت رفت.
به هر حال در ادامه بیشتر با این مدل آشنا خواهیم شد.
طراحی و ساخت لپ تاپ لنوو V15 G2 IJL
این محصول لنوو از بدنه پلاستیکی بهره میبرد و مدلی گران قیمت نیست تا شرکت سازنده در متریال آن به سراغ فلز برود. طراحی به شدت ساده است و هیچ المان یا طراحی خاصی روی بدنه قابل مشاهده نیست. باتوجه به اینکه با مدلی ساده و اقتصادی رو به رو هستیم، لنوو سعی کرده از به کار گرفتن طراحی و متریال پریمیومی دوری کند.
ابعاد آن ۳۵۹.۲×۲۳۵.۸×۱۹.۹ میلیمتر است و وزن این لپ تاپ نیز به 1.7 کیلوگرم میرسد. بنابراین با لپ تاپ بسیار سنگین و سختی رو به رو نیستیم. همچنین از حاشیه نمایشگر حداقلی نیز بهره میبرد و برخلاف مدلهای رقیب چندان نمایشگر آن حاشیهدار نیست.
بنابراین در بخش طراحی و ساخت لنوو V15 G2 IJL متریال معمولی و طراحی ساده شامل آن شد.
سخت افزار لپ تاپ لنوو V15 G2 IJL
این لپ تاپ به سخت افزار ابتدایی مجهز است و چندان نباید آن را قدرتمند یا رده بالا دانست. بنابراین لنوو این مدل را با ویژگیهای برجسته همراه کرد. در ادامه بیشتر با بخشهای سخت افزاری این لپ تاپ آشنا میشویم.
پردازنده
لنوو V15 G2 IJL به چیپ اینتل سلرون N۴۵۰۰ با فرکانس 2.8 گیگاهرتزی مجهز است، یک چیپ دو هسته با دو رشته و حافظه کش 4 مگابایتی که میتواند با چنین مشخصهای عملکرد مطلوبی برای کاربری روزانه داشته باشد. محصول لنوو از پردازنده قدرتمندی برخوردار نیست و متناسب اهدافی چون کاربری چندرسانهای و روزمره است. بنابراین در اجرا بازی به سراغ آن نروید زیرا قدرت کافی در اختیار ندارد و قطعا شما را ناامید میکند.
گرافیک
این لپ تاپ دارای گرافیک یکپارچه اینتل UHD Graphics است که یک تراشه گرافیکی به همراه چیپ اصلی است. بنابراین نباید انتظار توانایی بالا در اجرا بازی یا محتوا گرافیکی داشت. این چیپ گرافیکی بیشتر برای کاربری روزمره طراحی شده و یک پردازنده گرافیکی مستقل نیست تا بتواند توانایی بزرگی از خود نشان دهد.
حافظه
محصول لنوو دارای 16 گیگابایت حافظه رم DDR4 است و سرعت فرکانس 2933 مگاهرتز دارد. در سوی دیگر باید به حافظه 256 گیگابایتی اس اس دی اشاره کرد که چندان نمیتوان داده کافی در آن ذخیره نمود. اما برای کاربری عمومی فضای کافی را در اختیار مخاطب میگذارد. البته افراد میتوانند حافظه را تا 512 گیگ ارتقا بخشند و فضای کافی را در لپ تاپ خود ایجاد کنند.
باتری
یکی از بخشهای مهم لپ تاپ باتری آن است و لنوو در این مدل از یک باتری لیتیوم یونی بهره گرفت. محصول لنوو دارای یک پک 38 وات ساعتی است که تنها 3 ساعت برای کاربری عمومی عمرباتری به مخاطب خود ارائه میدهد. بنابراین چندان نباید عمرباتری طولانی را انتظار داشت. البته ظرفیت باتری خود گویا بوده و نیازی به بررسی بیشتر ندارد. لنوو سعی کرده در این نوتبوک اقتصادی خود باتری سادهای تعبیه کند که چندان ظرفیت بزرگی جهت کاربری طولانی ارائه نمیدهد. برای کاربری بلندمدت باید دستگاه را به شارژر متصل کنید.
کنترل لپ تاپ لنوو V15 G2 IJL
یکی از بخشهای مهم در هر لپ تاپی کنترل است. لنوو V15 G2 IJL اقتصادی در این بخش ویژگیهای قابل توجهی را به مخاطب خود ارائه میدهد.
صفحه کلید و تاچ پد
لنوو در این مدل از صفحه کلید فول سایز پلاستیکی بهره گرفته که عمق مناسبی دارد و شامل کلیدهای نامبرپد هم میشود. بنابراین برخلاف برخی لپ تاپها که فاقد نامبرپد هستند، این مدل چنین کلیدهایی دارد تا نیاز مخاطب خود را برآورده کند. تایپ کردن روی این صفحه کلید مطلوب است و نمیتوان آن را بسیار عالی قلمداد کرد. بنابراین انتظار چندانی نمیتوان داشت اما ایده آل است.
در بخش تاچ پد لنوو سعی کرده پد لمسی نسبتا بزرگی تعبیه کند که حرکت انگشت روی آن روان است و پاسخگویی خوبی ارائه میدهد. بنابراین چندان نمیتوان تاچ پد این لپ تاپ را دارای معایب دانست و واکنش منفی نسبت به آن داشت.
پورت و اتصال
شاید این مدل پورتهای متنوعی نداشته باشد اما همان مواردی که لنوو تعبیه کرده نیاز را برآورده میکند. در این بخش باید به پورت USB-C، جک 3.5 میلیمتری هدفون، وای فای، پشتیبانی LAN، پورت HDMI، بلوتوث و در نهایت یک پورت USB اشاره کرد. بنابراین لنوو V15 G2 IJL در بخش اتصال و پورت، گزینهای مناسب است که نمیتوان آن را نامطلوب دانست زیرا شرکت سازنده سعی کرده پورتهای لازم را تعبیه کرده تا بتواند نیاز اولیه مخاطب را برآورده سازد.
اسپیکر
از نظر صدا چندان بلندگو باکیفیتی در کار نیست اما برای تجربه کاربری روزمره میتواند برای کاربر مناسب باشد. لنوو ویژگیهای خاصی در بخش اسپیکر این مدل تعبیه نکرده تا بتوانیم آن را مدلی حرفهای و استریویی بسنجیم. بنابراین برای شنیدن موسیقی یا پادکست و هر چیز صوتی بهتر است به سراغ هدفون بروید.
سیستم عامل
این مدل باتوجه به سطح سخت افزاری نه چندان بالا با ویندوز 10 عملکرد بهتری از خود نشان میدهد اما با سیستم عامل ویندوز 11 قابل تهیه است. دستگاه در بخش نرم افزاری ویژگی خاصی ارائه نمیدهد یا برنامه اختصاصی ندارد و به طور کلی با مدلی ساده رو به رو هستیم. بنابراین نباید انتظار داشت قابلیت نرم افزاری برای شخصی سازی یا تنظیم دستگاه وجود داشته باشد.
صفحه نمایش لپ تاپ لنوو V15 G2 IJL
یکی از بخشهای مهم برای خریداران لپ تاپ، نمایشگر آن است. زیرا معتقدند نمایشگر تعامل اولیه با لپ تاپ است و اگر مشخصه مناسبی نداشته باشد، در طولانی مدت لذت کاربری را از بین برده و فرد را مایل میسازد تا به سراغ گزینهای برود که مشخصه نمایشگر بهتری ارائه میدهد. در بخش نمایشگر این لپ تاپ شاید بهترین نباشد اما مشخصات مناسبی دارد.
این محصول لنوو به پنل 15.6 اینچی TN با وضوح 1080 پیکسل مجهز است و نرخ نوسازی 60 هرتز دارد. شدت روشنایی نیز 250 نیت است و شرکت سازنده از پنل مات بهره گرفت. بنابراین با نمایشگری ساده و نه چندان روشن رو به رو هستیم و این پنل چندان روان نیست.
زیرا نرخ نوسازی 60 هرتز عمدتا در مدلهای اقتصادی قرار میگیرد و لپ تاپ لنوو نیز در این دسته جای گرفته است. پنل برای کاربری روزمره گزینه مناسب بوده اما چندان مناسب گیمینگ یا تولیدمحتوا نیست. زیرا از یک سو نرخ نوسازی بالایی ندارد و در سوی دیگر روشنایی نمایشگر برای خلق محتوا کافی نیست. اما برای تماشا فیلم و برخی از این قبیل، میتواند نیاز مخاطب خود را برآورده سازد.
ناگفته نماند که لنوو V15 G2 IJL گزینه پرچمدار نیست و عجیب نبوده که مشخصاتی بزرگ توسط شرکت سازنده در آن تعبیه نشود. بنابراین انتظارات را نباید بالا برد و بایستی به همین مدل بسنده کرد. اگرچه گفته شد هدف لنوو ارائه محصولی خوش قیمت با مشخصات ایده آل بود و چنین نیز شد.
در نتیجه دستگاه موردنظر دارای نمایشگر برجسته نبوده تا بتواند هیجان انگیز باشد و نظر هر فردی را به خود جلب سازد. لنوو در سبد محصول خود مدلهای متنوعی دارد اما این گزینه آن مدلی نیست که بتواند فراتر از انتظار شما ظاهر شود و باید به عملکردش بسنده کرد. البته سابقه لنوو در تولید مدلهای اقتصادی درخشان بوده و توانسته مدلهای کاربردی عرضه کند. پنل TN عمدتا در لپ تاپهای ارزان به کار گرفته میشود که زاویه دید گستردهای ندارد و باید در زاویه محدودی از آن بهره گیرید.
جمع بندی
لپ تاپ شرکت لنوو شاید یک مدل اقتصادی باشد و طراحی چشم نوازی برای آن در نظر گرفته نشده باشد اما دارای ویژگیهای قابل توجهی است. این مدل دارای نمایشگر ساده، طراحی معمولی، سخت افزار ساده و ویژگیهای کاربردی است که نباید انتظار بسیاری داشت.
لنوو سعی کرده محصولی ارائه دهد که نیاز دانشجویان را برآورده میسازد. بنابراین نباید انتظار داشت عملکرد بالا و گیمینگ از خود نشان دهد. از این رو اگر دنبال مدلی هستید که توانایی بالایی داشته باشد، بهتر است گزینه گیمینگ یا پرچمدار را تهیه کنید. این مدلها اگرچه گران قیمت هستند، توانایی بسیاری میتوانند از خود نشان دهند و برجسته هستند.
اما لنوو V15 G2 IJL یک گزینه ارزنده بوده که قیمت بالایی ندارد و نیاز مخاطب خود را برای کاربری روزمره برآورده میسازد. هر سال این شرکت چینی به عرضه محصولاتی متنوع میپردازد که هر یک مشخصات خاص خود را دارند و این مدل نیز گزینهای اقتصادی و دانشجویی محسوب شده که مناسب افرادی با بودجه محدود است.
لپ تاپ مورد اشاره لنوو طراحی خاصی نداشته و باتوجه به سطح قیمتی و کلاس کاربری، چندان متریال باکیفیت برای آن تدارک دیده نشد و متریال حداقلی در آن میتوان مشاهده کرد. همچنین دارای سخت افزار خیره کننده نیست تا بتوان تجربه گیمینگ و بی نقص را داشت، بنابراین باتوجه به سطح قیمت باید به چنین مدلی اکتفا کرد.