لنوو یکی از برندهای فعال صنعت لپ تاپ است که هر سال با مدلهای متنوعی نظر علاقمندان را جلب کرد. در این بین باید به مدل خوش قیمت لنوو 3 Ideapad Slim اشاره کرد.
لنوو همیشه سعی دارد تا سبد محصول خود را با مدلهای هیجان انگیز و کارآمدی همراه سازد. از این رو میتوان شاهد مدلهایی بود که در نوع خود برجسته هستند. در ادامه بیشتر با مدل مورد اشاره آشنا خواهیم شد و گزینهای است که باید آن را ارزشمند تلقی کرد.
طراحی و ساخت لنوو 3 Ideapad Slim
در ابتدا به سراغ طراحی و ساخت محصول لنوو یعنی لنوو Ideapad Slim 3 میرویم. یک دستگاه با طراحی ساده و شیکی که با رنگ طوسی و بدنهای پلاستیکی میتواند موردتوجه قرار گیرد. از بالا، روی این لپ تاپ صرفا لوگوی لنوو قابل مشاهده است و یک برآمدگی برای راحت باز کردن درب لپ تاپ. باتوجه به استایل طراحی، دستگاه وزن بالایی ندارد و از آنجایی که نمایشگر 16 اینچی است، انتظار وزن بیشتری داشتیم.
بدنه چندان باکیفیت و بادوام نیست، همانطور که گفته شد پلاستیکی است و از متریال فلزی استفاده نشد. همچنین با جذب اثرانگشت همیشه باید به پاک کردن بدنه آن بپردازید، البته اگر به این موضوع حساسیت دارید.
در بحث لولا، این مدل رضایت بخش است، هرچند با یک دست باز کردن درب لپ تاپ ممکن نیست. این لولا نمایشگر را با لرزش همراه نکرده و به صورت مستحکم نگه میدارد. بنابراین نسبت به برخی مدلهای موجود باید آن را بهتر دانست و رضایت کاربر را بیشتر میتواند جلب کند.
طراحی کلی این محصول لنوو ساده و قابل قبول است و باتوجه به سطح قیمتی و کاربری نباید انتظار بسیاری داشت.
سخت افزار لنوو 3 Ideapad Slim
لنوو همیشه سعی دارد در بخش سخت افزاری، تناسب خوبی بین قیمت و نوع سخت افزار ایجاد کند. لپ تاپ لنوو Ideapad Slim 3 یک مدل برای کاربری روزانه است و گیمینگ یا رندرینگ به حساب نمیآید.
پردازنده
این مدل لپتاپ لنوو مجهز به پردازنده Ryzen 3 7320U از سری پردازندههای اقتصادی AMD است و این پردازنده 4 هسته و جمعا 8 ترد از نوع Zen 2 دارد که با لیتوگرافی شش نانومتری تولید شد. 7320U برای کاربری روزمره و سینگل ترد، مانند فتوشاپ ایدهآل است. شاید جالب باشد که بدانید میزان توان مصرفی پردازنده این دستگاه به 15 وات میرسد، که این دلیل عمر باتری قابل توجه آن را رقم میزند. متاسفانه در این مدل تراشه گرافیکی مستقل گنجانده نشده و باید به تراشه گرافیکی یکپارچه Radeon 610M بسنده کرد.
حافظه
این لپ تاپ در کنار پردازنده مورد اشاره، شامل 8 گیگابایت رم DDR5 میشود که 2 گیگابایت آن توسط پردازنده گرافیکی یکپارچه Radeon 610M به کار گرفته میشود و این قابل تغییر نیست، بنابراین تنها 6 گیگابایت رم در اختیار شما قرار میگیرد. این میزان رزرو با توجه به آن که این پردازنده گرافیکی در مجموع دو کامپیوت یونیت دارد و قدرت آن در سطح پردازندههای گرافیکی سال 2008 است، حقیقتا بالا محسوب میشود. در نتیجه با 6 گیگ رم که 3 گیگ به ویندوز اختصاص دارد، چندان حافظه رم در کار نیست.
لپ تاپ لنوو Ideapad Slim 3 در چند پیکربندی قابل تهیه است و همگی 8 گیگابایت رم دارند که قابلیت ارتقا برای آنها تدارک دیده نشد. همچنین باید به حافظه داخلی 256 گیگ تا 1 ترابایت اشاره کرد. ناگفته نماند این لپ تاپ دارای دو درگاه حافظه M.2 است که هر کدام از پیکربندی خریداری شود، بعدها میتوانید یک حافظه به آن بیافزایید.
باتری
باتری این دستگاه چندان بزرگ و پرظرفیت نیست و البته این حرکت لنوو دور از عقلانیت نبود. این مدل به یک باتری 47 وات ساعتی مجهز شد که به عنوان یک لپ تاپ ساده و کاربری روزمره مناسب است. با این حال با توجه به کم مصرف بودن قطعات آن، عمر باتری قابل قبولی هم ارائه میدهد و با توجه به مصرف کاربر به راحتی عمر 4 ساعته را رقم میزند. البته یک شارژر 65 واتی هم در کنار لپ تاپ ارائه میشود که به سرعت آن را شارژ کرده و چندان نباید نگران از دست دادن عمر باتری این مدل باشید.
باتوجه به اینکه یک مدل گیمینگ نیست، انتظار چندانی نباید در بخش باتری از این لپ تاپ داشت. لنوو همیشه متناسب با سخت افزار، ترکیبی را در نظر میگیرد و باتری آن گزینه ایده آل است و نباید انتظار بسیار بیشتری داشت.
کنترل لنوو 3 Ideapad Slim
محصول لنوو به عنوان یک گزینه ساده ویژگیهای بزرگی ارائه نمیدهد، بنابراین نباید انتظارات بسیاری داشت و تجربه کاربری حرفهای تجربه کرد. این مدل دارای مشخصههای مطلوبی در بخش صفحه کلید و تاچ پد است که میتواند رضایت مخاطب را جلب کند.
صفحه کلید
لنوو در این مدل یک صفحه کلید فول سایز تعبیه کرده که شامل نامبرپد هم میشود. این یعنی کلیدی حذف نشده و کلیدهای لازم را در این لپ تاپ ساده دریافت خواهید کرد. در سوی دیگر نورپردازی هم وجود ندارد و خبری از سفارشیسازی وجود نداشته و نمیتوانید نورپردازی را تغییر دهید. همچنین کلیدها عملکرد عالی ندارند و برای کاربری روزمره مناسب هستند. به طور کلی این لپ تاپ دارای صفحه کلید حرفهای نیست و عمدتا کیبوردی بوده که در بیشتر لپ تاپهای ساده یافت میشود.
کیبورد لنوو همیشه خوب است و این مدل هم از این قاعده مستثنی نیست. اگه سری لپ تاپ LOQ رو دیده باشید، این کیبورد برای شما آشنایی دارد. این بدان خاطر بوده که کیبورد این مدلها شباهت بسیاری به هم دارد و در نگاه نخست شاید اشتباه بگیرید.
تایپ کردن روی این مدل راحت و لذت بخش است. این را در نظر داشته باشید که صفحه کلید لنوو Ideapad Slim 3 نور پسزمینه که ممکن است برای بعضی افراد محدودیت محسوب شود، اما برای این سطح قیمت بدیهی است.
تاچ پد
در سوی دیگر باید به تاچ پد لنوو Ideapad Slim 3 اشاره کنیم. تاچ پد این مدل بزرگ نیست و جنسی پلاستیکی دارد. بنابراین نباید عملکرد بالایی انتظار داشت. تاچپد سایز مناسبی دارد و عملکرد خوبی میتواند از خود نشان دهد. البته برای کاربری طولانی بهتر است به سراغ ماوس خارجی بروید. در کار با این تاچ پد راحت خواهید بود و شاید در سطح مدلهای گیمینگ نیست اما در نوع خود رضایت بخش است.
پورت
این لپتاپ در زمینه پورت نسبتا کامل محسوب میشود. محصول لنوو دو پورت USB 3.2 و یک پورت USB-C دارد. این درگاه USB-C قابلیت شارژ گوشی شما در حالت خاموش فراهم کرده و حتی به عنوان دیسپلی پورت نیز کارایی دارد. یک پورت HDMI هم برای اتصال به مانیتور خارجی تدارک دیده شد. این لپ تاپ مناسب گیمینگ نیست، که بیشتر اشاره کردیم، اما اگه از جمله افرادی هستید که با لپ تاپ تجربه مالتی مدیا دارید، میتوانید نیاز شما را برآورده سازد. کنار درگاه USB-C شاهد حضور یک کانکتور کامبو 3.5 میلی متری صدا هم هستید.
ناگفته نماند از پورت RJ45 یا LAN خبری نیست، البته وایفای و بلوتوث در این مدل پشتیبانی میشود. نبود RJ45 ممکن است خللی در کاربری و اتصال به شبکه ایجاد کند. زیرا نه میتونید اینترنت خانگی را متصل کنید و در اتصال به اینترنت همراه آن هم از نوع آیفونی مشکل ساز است.
لنوو Ideapad Slim 3 کارتخوان نیز دارد، ویژگی که برای عکاسان و افرادی که به دنبال حافظه خارجی هستند گزینه مناسب و مطلوبی قلمداد میشود.
اسپیکر
اسپیکرهای این دستگاه بلندی کافی دارد اما دارای بیس قوی نیست. برای پخش موسیقی با کیفیت بالا نباید انتظار کیفیت بالایی داشت.البته برای کاربری روزانه اسپیکر آنقدر کافی است که بتواند نظر شما را جلب کند. بنابراین بهتر است در زمینه کیفیت صدا قابل توجه به سراغ اسپیکر خارجی بروید. البته چنین مسئلهای دور از انتظار نبود زیرا با مدلی اقتصادی از لنوو رو به رو هستیم که بهترینها را دربرنمیگیرد تا بتواند بهترین باشد. از این رو اسپیکر ساده و معمولی روی آن تعبیه شده تا نیاز روزانه کاربر خود را برآورده سازد.
نرم افزار
این لپ تاپ با سیستم عامل ویندوز 11 قابل تهیه است و ویژگیهای خاصی را در زمینه نرم افزاری دربرنمیگیرد زیرا مدلی ساده از لنوو به حساب میآید.
صفحه نمایش لنوو 3 Ideapad Slim
صفحه نمایش 15.6 اینچی لپ تاپ لنوو رزولوشن Full HD یا 1920 در 1080 پیکسل ارائه میدهد که کیفیت تصویر قابل قبولی را رقم میزند. از نظر روشنایی و پوشش رنگ چندان حرفی برای گفتن باقی نمیگذارد، که انتظار هم نداریم چنین مدل خوش قیمتی عالی باشد. برای تماشای فیلم و وبگردی گزینه مناسبی است، اما اگر به دنبال دقت رنگ بالا برای طراحی یا کارهای گرافیکی هستید، بهتر است مانیتور مستقلی داشته باشید.
نمایشگر این لپ تاپ نرخ نوسازی بالا ندارد و باید به همان 60 هرتز بسنده کنید. صفحه نمایش بخش مهم هر لپ تاپی است زیرا تعامل با دستگاه محسوب میشود. بنابراین نبود یک مشخصه مناسب در این زمینه میتواند خللی در کاربری ایجاد کند. از این رو لنوو سعی کرده تا پنلی متناسب با سطح کاربری و قیمت همین دستگاه به کار گیرد. در نتیجه میتوان انتظار مطلوبی داشت.
کلام پایانی
بدون شک نباید از لنوو Ideapad Slim 3 انتظار زیادی داشته باشید. اگر کارهای سبک انجام داده و به دنبال یک لپ تاپ مناسب برای کاربری روزمره هستید، این همان گزینه موردنظر است. موردی که هم سبک بوده و هم جابجایی راحتی با آن میتوان داشت. ناگفته نماند اگر به دنبال باتری بهتری هستید، گزینه دارای پردازنده AMD آن را تهیه کنید.
به لطف پردازنده AMD، این لپ تاپ مصرف باتری کمتری داشته و عمرباتری طولانی میتواند برای مخاطب خود رقم زند. در هر صورت داشتن یک لپ تاپ کاربردی و خوش قیمت که علاوه بر طراحی ساده، مشخصات مناسبی ارائه میدهد، خالی از لطف نیست.
لنوو در سبد محصول خود گزینههای این مدلی بسیار دارد و لنوو Ideapad Slim 3 از این قاعده مستثنی قرار نمیگیرد. بنابراین تصمیمگیری برای خرید این مدل به شما بستگی دارد که آیا مطابق انتظاراتتان است یا خیر.