درآمد هواوی در سال 2023 علیرغم تحریم های ایالات متحده افزایش یافته است. درست در زمانی که به دلیل محدودیتهای تجاری هووای در آستانه فشار قرار گرفت، این سازنده تلفن چینی میگوید درآمد سال 2023 این شرکت به ۱۰۰ میلیارد دلار نزدیک شده است.
مطالعه هواوی جاه طلب، رقیبِ استارلینک در اینترنت ماهواره ای شد!

هواوی میگوید با وجود ادامه تحریمهای آمریکا علیه سازنده گوشیهای چینی، پس از اینکه درآمد سالانه آن به ۱۰۰ میلیارد دلار رسید، «به مسیر برگشت» بازگشته است. این شرکت گفت فروش هووای به بیش از 700 میلیارد یوان (98.7 میلیارد دلار) در سال 2023 افزایش یافت که نشان دهنده رشد 9 درصدی نسبت به 642 میلیارد یوان (92.4 میلیارد دلار) گزارش شده در سال 2022 است. کسب و کار زیرساخت فناوری ارتباطات و همچنین عملکرد بهتر از حد انتظار از تجارت دستگاه های آن شامل گوشی های هوشمند ناشی می شود.
هووای در میان طوفان
آخرین درآمد هواوی در حالی به دست میآید که این شرکت همچنان با تحریمهای چند ساله آمریکا دست و پنجه نرم میکند. هدف تحریم ها، محدود کردن دسترسی این شرکت به فناوری آمریکایی، بهویژه تراشههای پیشرفته است. در آگوست 2023 هوآوی اولین گوشی هوشمند 5G خود را عرضه کرد که نشان دهنده یک پیشرفت قابل توجه در ساخت تراشه برای پکن است، تکنولوژی که قبلاً برای ساخت چنین دستگاه هایی به قطعات آمریکایی متکی بود.
کن هو، یکی از روسای دورهای هوآوی، در پیام پایان سال 2023 خود به کارکنان گفت: پس از سالها کار سخت، توانستیم طوفان را پشت سر بگذاریم و اکنون تقریباً به مسیر برگشتهایم. ما باید آگاه باشیم که تغییرات در محیط کسب و کار تنها ناشی از درگیری های ژئوپلیتیکی نیست، بلکه ناشی از نوسان چرخه های اقتصاد جهانی نیز می باشد.

هواوی میت 60
پس از عرضه سری گوشیهای هوشمند 4G به دلیل تحریمهای ایالات متحده، هواوی گوشی میت 60 خود را با 5G در آگوست 2023 معرفی کرد. هواوی روز جمعه اعلام کرد که تجارت دستگاه هایش از انتظارات برای سال 2023 فراتر رفته است. این شرکت قصد دارد تا سال 2024 این تجارت را «دوبرابر» کند. گوشی هوشمند هووای Mate 60 Pro از یک تراشه ساخت چین بهره می برد که تحریم های ایالات متحده دقیقا برای جلوگیری از ساخت آن طراحی شده بود. این گوشی کارشناسان صنعت را شوکه کرد که هواوی چگونه می تواند یک گوشی هوشمند پیشرفته با پشتیبانی از 5G و بدون اجزای کلیدی آمریکایی تولید کند. Mate 60 Pro نشان داد که هواوی و فناوری چینی به درجه جدیدی از خودکفایی رسیده است.
از طرفی میت 60 پرو به هوآوی کمک کرد تا در بین برندهای موبایل چینی به رتبه 1 برسد و سهم بازار را از شرکت هایی مانند اپل نیز پس بگیرد. بر اساس تحقیقات Counterpoint ، هواوی در سال 2023 سهم بازار را پس گرفت و از 10 درصد در سه ماهه اول، به 14 درصد در سه ماهه سوم رشد کرد. سهم اپل در بازار چین در همین مدت از 20 درصد به 15 درصد کاهش یافت.
هو در پیام پایان سال خود ادامه داد: سخت کوشی ما را قادر به زنده ماندن و رشد کرده است، اما هنوز چالش های جدی در پیش رو داریم. عدم قطعیت های ژئوپلیتیکی و اقتصادی فراوان است، در حالی که محدودیت های فناوری و موانع تجاری همچنان بر جهان تأثیر می گذارد.
از تحریم عرضه تراشه به چین تا قوی ترین اقدامات علیه هووای
در ماه دسامبر، جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده گفت که واشنگتن «قوی ترین اقدامات ممکن» را برای محافظت از امنیت ملی در واکنش به پیشرفت چین در تولید تراشه انجام خواهد داد.
هواوی زمانی در میان شرکتهای برتر گوشیهای هوشمند در جهان و رقیب اپل و سامسونگ بود. با این حال، پس از اینکه دولت ترامپ مجموعهای از تحریمها را علیه غول مخابراتی چین در آغاز سال 2019 اعمال کرد، فروش تلفن های آن بهشدت کاهش یافت. در سال 2020، واشنگتن برای تشدید فشارها، عرضه تراشههای جهانی هواوی را در دور گستردهتری از تحریمها قطع کرد که عملاً شرکتهای جهانی را که از فناوری آمریکایی استفاده میکردند از تجارت با هواوی ممنوع کرد.
در نتیجه، هواوی به تولید بیشتر تلفنهای 4G یا تکیه بر عرضه محدود تراشههای ذخیرهشده 5G تنزل یافته بود. قبل از میت 60، آخرین چیپست 5G هوآوی که در داخل این شرکت توسعه داده بود، Kirin 9000 5G بود که میت 40 پرو 2020 را تامین می کرد. حالا باید دید در ادامه تحریم ها و تلاش های چین برای گذر از موانع چه اتفاق ها و نوآوری های جدیدی در راه است.