مهم نیست چه گوشی هوشمند اندرویدی دارید، پرچمدار یا اقتصادی. هر دستگاهی پس از مدت زمانی کند شده و نیاز دارید تا آن را بهینهسازی کنید. هر گوشی اندرویدی چنین مسئلهای داشته و در نهایت میتوانید با انجام دستورالعملهایی آن را بهینه کنید.
برخی اقدامات هستند که به شما کمک کرده تا سرعت عمل گوشی اندرویدی خود را افزایش دهید. این اقدامات کمک کرده تا بتوانید گوشی قدیمی خود را با عملکرد بهتر همراه سازید. در ادامه روشهایی برای بهینه کردن گوشی اندرویدی آورده شده و به آن توجه کنید.
نحوه بهینه کردن گوشی اندرویدی
1. گوشی خود را به آخرین نسخه اندروید به روز کنید
قبل از هر چیز، باید بررسی کنید که آیا نسخه جدیدی از اندروید برای دستگاه شما موجود است یا خیر. این بروزرسانی دو کار انجام میدهد. ابتدا، هر گونه مشکل امنیتی که ممکن است در نسخههای قبلی وجود داشته را برطرف میکند. در مرحله دوم، نرمافزار گوشی اندروید شما را برای عملکرد بهینه میکند.
2. نصب یک رام سفارشی را در نظر بگیرید
نکتهای که در مورد تلفنها وجود دارد این است که آنها در نهایت در یک نقطه به وضعیت پایان پشتیبانی (EOS) میرسند. هنگامی که گوشی اندرویدی به آن وضعیت رسید، سازندگان ارائه بهروزرسانیهای اندروید یا امنیتی را برای آن دستگاه خاص متوقف میکنند. با این حال، لزوماً مانع از اجرای آخرین نسخه اندروید شما نمیشود.
هنگامی که دستگاه شما به وضعیت EOS رسید، میتوانید رامهای سفارشی را انتخاب کنید. هزاران رام با عملکرد بهینه وجود دارد. به عنوان مثال، شما LineageOS، Pixel Experience و ParanoidAndroid دارید. اما، نصب کاستوم رام در اندروید نیاز به صبر و کمی آگاهی دارد. باید بوت لودر را آنلاک کنید و رام سازگار را برای دستگاه خود دانلود کنید. خبر خوب این است که انجمنهای زیادی وجود دارند که میتوانند در مورد همه اینها به شما کمک کنند. منبع اصلی ما انجمن توسعه دهندگان XDA است.
3. دستگاه اندروید خود را گاهی ریستارت کنید
یکی از سادهترین راهها برای افزایش عملکرد گوشی اندروید، ریستارت آن است. ریستارت گوشی اندرویدی شما، تمام فرآیندهای غیرضروری پسزمینهای که ممکن است در دستگاه شما در حال اجرا هستند را ببندد. این در نهایت رم را آزاد کرده و به گوشی شما اجازه میدهد عملکرد سریعی ارائه دهد.
اکنون، ممکن است از خود بپرسید که آیا بسته شدن دستی فرآیندهای پسزمینه امکانپذیر است یا خیر. بله امکانش وجود دارد. اما در بیشتر موارد، نمیتوانید تمام کارهای پسزمینه در حال اجرا در گوشی اندرویدی خود را ببندید. به همین دلیل، ریستارت مجدد سریعترین گزینه است.
4. فضای ذخیره سازی را در گوشی اندرویدی آزاد کنید
دستگاه شما برای اجرای صحیح برنامهها به فضای ذخیرهسازی کافی نیاز دارد. در واقع، طبق گفته گوگل، زمانی که گوشی اندرویدی کمتر از 10 درصد فضای ذخیرهسازی باقی مانده باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که با مشکلات عملکردی مواجه شوید. تعجب میکنم چرا؟ وقتی فضای ذخیرهسازی کمتری وجود دارد، برنامهها نمیتوانند فایلهای کش را ذخیره کنند.
حافظه پنهان اساساً اطلاعات ذخیره شده از برنامهها است که باز کردن مجدد برنامهها را سریعتر میکند. اما چگونه فضای ذخیرهسازی را برای بهینهسازی گوشی اندروید خود آزاد کنید؟ ساده ترین راه برای شلوغ کردن فضای ذخیرهسازی گوشی اندرویدی استفاده از برنامه Files by Google است.
5. برنامه های استفاده نشده را حذف نصب کنید
این کاملاً طبیعی است که تعداد زیادی برنامه روی گوشی اندرویدی خود نصب کنید. شما هرگز واقعا نمیدانید چه زمانی به یکی از آنها نیاز خواهید داشت. اما آیا میدانستید برنامههایی که به سختی استفاده میکنید فضای ذخیرهسازی را اشغال کرده و عملکرد دستگاه شما را کاهش می دهند؟
برخی حتی ممکن است فرآیندهای پس زمینه غیرضروری را اجرا کنند و رم گوشی شما را مسدود سازند. هنگامی که کمبود RAM وجود دارد، دستگاه اندرویدی شما عملکرد بسیار آهستهای ارائه میدهد.
بنابراین، سادهترین راه برای حذف برنامههای استفاده نشده در گوشی اندرویدی شما چیست؟ شما به هیچ برنامهای نیاز ندارید. در مقابل، به فروشگاه Google Play بروید، روی نمایه خود ضربه زده و روی «Manage apps and device» ضربه بزنید. یک «تب مدیریت» را خواهید دید که در آن برنامهها با «کمترین استفاده» فیلتر میشوند. برنامههای غیر ضروری را از آنجا حذف نصب کنید.
6. نسخه های ساده برنامه ها را نصب کنید
اکثر برنامههای ضروری دارای نسخههای Lite هستند. به عنوان مثال، شما Facebook Lite و Messenger Lite دارید. این نسخههای لایت برنامهها به اندازه جایگزینهای کاملشان منابع فشرده نیستند. در نتیجه، گوشی شما مجبور نیست به اندازه برنامههای معمولی برای اجرای آنها کار کند. بنابراین، هنگام اجرای آن برنامهها، عملکرد سریعتری خواهید داشت.
7. سرعت انیمیشن سیستم گوشی اندرویدی خود را تنظیم کنید
برای بهینهسازی گوشی اندروید میتوانید وارد تنظیمات پیشرفته شوید. تنظیمی که بیشترین تأثیر را میگذارد سرعت انیمیشن سیستم است. حقیقتاً، این تنظیم واقعاً عملکرد گوشی شما را سرعت نمیبخشد. اما همه چیز را صاف میکند و به شما این تصور را میدهد که دستگاه عملکرد بهتری دارد.
برای این کار، باید گزینههای توسعه دهنده را از تنظیمات گوشی اندروید خود فعال کنید. سپس به تنظیمات توسعه دهنده بروید و به تنظیمات مقیاس انیمیشن بروید. هر یک از تنظیمات را به 0.5x تغییر دهید تا انیمیشنهای سریعتر را در دستگاه خود ببینید.
نکته پایانی
با تمام این اوصاف باید بیان داشت که اگر موارد فوق را انجام دهید، بهینه سازی کاملی روی گوشی شما صورت خواهد گرفت. بهینهسازی که عملکرد را بهبود بخشیده و تجربه کاربری خوبی رقم میزند. همیشه گوشیها شامل یک تعداد برنامه شده که موجب اشغال حافظه ذخیرهسازی میشوند.
همین امر در نتیجه موجب خواهد شد تا عملکرد دستگاه با مسئلهای رو به رو شود. هر یک از موارد فوق یک روش کاربردی هستند که کمک شایانی در این زمینه خواهند کرد. بسیاری با گذر زمان گوشی خود را نفروخته و به همان بسنده میکنند. اما باید بیان داشت گوشی یا باید ارتقا سخت افزاری پیدا کرده یا اینکه از نظر نرم افزاری بهبود یابد.
بنابراین چه خوب است طبق روشهای گفته شده عمل کرده تا بتوانید یک گوشی اندرویدی کامل و کم نقص و با عملکرد مناسب داشته باشید. ناگفته نماند روشهای مذکور کاربردی هستند و شما را به نتیجه خواهند رساند.