ایسوس یکی از برندهای مطرح صنعت لپ تاپ است که مدل ایسوس Vivobook S 15 را به عنوان گزینه مالتی مدیا روانه بازار کرده است. لپ تاپی خوش استایل با مشخصات مناسب.
البته سابقه ایسوس در تولید لپ تاپهای بادوام و کارآمد درخشان است و این مدل نیز گزینهای بوده که ویژگیهای ارزنده را در کنار قیمت مناسب ارائه میدهد. البته برای آشنایی بیشتر باید به ادامه مطلب مراجعه کنید تا جزئیات کافی درباره آن بدست آورید.
طراحی و ساخت ایسوس Vivobook S 15
بدنه ایسوس Vivobook S 15 با پردازنده X Elite نسبت به مدلهای x86 این دستگاه تغییرات محدودی پیدا کرده و کمی عرض آن بیشتر هم شد. بدنه تمام آلومینیومی این دستگاه استحکام قابل توجهی دارد و موجب شده در تجربه کاربری نخست حس مطلوبی به مخاطب منتقل کند. در طراحی نیز جذاب و مدرن جلوه میکند که برای هر کاربر لپ تاپی این موضوع بسیار اهمیت دارد.
لولای دو محوره این مدل به صفحه نمایش اجازه داده تا به صورت 180 درجه باز شود و البته اندکی لرزش هم وجود دارد. به لطف نمایشگر اولد، پنل سبک است و به سادگی با یک دست میتوانید آن را باز کنید. ایسوس Vivobook S 15 وزن آن 1.4 کیلوگرم است که نسبت به مک بوک ایر 15 اینچی با وزن 1.5 کیلوگرم سبکتر محسوب میشود. ناگفته نماند که منبع تغذیه 90 وات این لپ تاپ با کابل 392 گرم است.
طراحی کلی این محصول ایسوس چشم نواز است که در نگاه نخست شیفته آن خواهید شد و نظر شما را به خوبی جلب میکند که کمتر مدلی هم رده آن چنین قابلیتی را دارد.
سخت افزار ایسوس Vivobook S 15
میرسیم به مهمترین بخش این لپتاپ که سخت افزار خاص آن است. محصول ایسوس مشخصات کلیدی قابل توجهی دارد که از جمله میتوانیم به پردازنده اسنپدراگونی آن اشاره کرد. البته در ادامه مفصل به آن میپردازیم.
پردازنده
ایسوس Vivobook S 15 به پردازنده Snapdragon X Elite مجهزست، یک پردازنده با معماری ARM و نه x86. پردازنده X Elite در سه نسخه با فرکانسهای متفاوت عرضه شده است. هر 3 مدل 12 هسته پردازشی با معماری Oryon دارند، با پردازنده گرافیکی آدرنو. از 12 هسته پردازشی 4 هسته با نام Oryon P2 ذکر شده و هشت هسته نیز Oryon P1 نام دارد. سرعت فرکانس بوست آنها یکسان است اما تفاوتی در فرکانس حداقلی دارند. هستههای P1 فرکانس آیدل 700 مگاهرتز بوده که احتمالا همین سرعت پایین در حالت آیدل برتری عمر باتری این دستگاه را رقم زد.
پردازنده X Elite به 42 مگابایت حافظه کش هم مجهز شد، اما اصلا مشخص نیست هر هسته چه میزان کش دارد. تسک منیجر نشان داده که 3.4 مگابایت کش L1 وجود دارد و 36 مگابایت کش L2. از طریق بنچمارک کرونا هم متوجه خواهید شد دارای 12 مگابایت کش L3 است.
مدل پردازندهای که روی Vivobook S 15 استفاده شده، ضعیفترین مدل X Elite است، یعنی مدل X3E-78-100. این مدل فرکانس مولتی ترد 3.4 گیگاهرتز دارد و اصلا فرکانس بوست هم در کار نیست. توان پردازنده گرافیکی آن 3.8 ترافلاپس عنوان میشود. بسیاری از مشخصات و متریکهای پردازنده هم مشخص نیست، برای مثال نمیتوان از میزان مصرف انرژی آن آگاه شد.
در تست CPU پردازنده Snapdragon X Elite عالی ظاهر شد و رتبه دوم نمودار را گرفت. این آمار از 13650HX و 8945HS بهتر است و ثابت میکند که پردازندههای ARM میتوانند عملکرد بسیار خوبی داشته باشند، اما به دلیل پشتیبانی نرم افزاری ضعیف در ضعف قرار میگیرند.
حافظه
این دستگاه ایسوس به 32 گیگابایت رم لحیم شده مجهز است که 8448 مگاترنسفر بر ثانیه سرعت دارد و از نوع LPDDR5X است. مهمترین مشخصه این حافظه هم یک NPU با 45 تاپس قدرت است که چندان کارآیی ندارد و نمیتوان به استفاده از آن پرداخت.
باتری
یکی از بخشهای بسیار مهم در لپ تاپ باتری آن است. موضوعی که کاربران هنگام خرید یک مدل لپ تاپ به آن اهمیت بسیاری میدهند و مایل نیستند گزینهای خریداری کنند که عمرباتری نامطلوبی ارائه میدهد. خوشبختانه این محصول ایسوس با داشتن پردازنده اسنپدراگون در بحث باتری عالی است.
کنترل ایسوس Vivobook S 15
بخش مهم دیگری که برای کاربران لپ تاپ اهمیت دارد، قسمت کنترل است. بخشی که شامل صفحه کلید، تاچ پد، اسپیکر و برخی دیگر میشود. در ادامه به قسمتهای مختلف کنترل آن میپردازیم.
صفحه کلید
کیبورد این دستگاه شباهت زیادی به صفحه کلید Vivobook Pro 15 دارد و شامل تمام مشکلات آن نیز میشود. کلیدهای کیبورد Vivobook S 15 فاصله خوبی از هم داشته و تایپ راحتی ارائه میدهد. مشکل با این صفحه کلید آن است که پوشش این مدل کمی حس ناراحتی دارد و حرکت انگشت روی آن جالب نیست. خوبی این صفحه کلید آن است که فول سایز بوده و کلیدهای نامپد هم شامل آن میشود. همچنین شامل کلید کوپایلت محبوب هم میشود. این کلید موجب باز شدن دستیار هوش مصنوعی کوپایلت در ویندوز میشود. با فشردن این کلید موجب باز شدن مرورگر اج هم میشوید.
تاچ پد
لپ تاپ ایسوس Vivobook S 15 به تاچ پد بزرگ و نرمی مجهز شده که راحت است. در قسمت کنارهای این تاچ پد نیز جسچرهای حرکتی برای کنترل صدا، نور صفحه نمایش و جلو و عقب کردن مدیا قرار گرفت. بنابراین با یک تاچ پد مفید و کاربردی رو به رو هستیم.
پورت
از نظر پورت و اتصالات، محصول ایسوس حقیقتا عالی است. در سمت راست این دستگاه دو پورت USB 3.2 Gen1 تعبیه شده، با درگاه USB-A که هر کدام کارآیی لازم را دارند. سمت چپ دستگاه دو پورت USB4 قرار گرفته، هر دو 40 گیگابیت بر ثانیه و دارای قابلیت displayport alt هستند. همانطور که پیشتر گفته شد شارژ دستگاه از طریق پورتهای Type-C انجام میگیرد. سمت چپ لپ تاپ به جز این پورتها یک کانکتور HDMI 2.1 و جک کامبو هدفون نیز دارد، گذشته از آن شامل یک درگاه MicroSD نیز میشود.
این دستگاه به RJ۴۵ مجهز نیست و برای استفاده از اینترنت باید از وایفای بهره گیرید. لپ تاپ ایسوس یک مودم FastConnect 7800 کوالکام دارد، که اتصالات Wi-Fi 7 و Bluetooth 5.4 و Bluetooth LE را فراهم میکند.
اسپیکر
در این مدل ایسوس از اسپیکر توانمندی استفاده شده که میتواند صدا شفاف و مناسبی را پخش کند. هرچند نباید انتظار بسیار بالایی داشت، اما برند سازنده تلاش کرده تا مطابق با سطح سخت افزاری دستگاه و قیمت آن، یک اسپیکر کارآمد و ایده آل را تعبیه کند تا بتواند نیاز مخاطب را برآورده سازد.
نرم افزار
لپ تاپ ایسوس Vivobook S 15 با ویندوز 11 ارائه میشود و برنامه اختصاصی ویژهای شامل آن نمیشود تا بتوان از طریق برنامه سفارشی سازی روی دستگاه داشت. چنین برنامههایی عمدتا در مدلهای گیمینگ تعبیه شده تا بتواند تجربه کاربری لذت بخش و هیجان انگیز ارائه کنند.
صفحه نمایش ایسوس Vivobook S 15
همانطور که پیشتر گفته شد، مانیتور این دستگاه یک پنل اولد است. پنلی که آرزوی هر فردی بوده دارای لپ تاپی با پنل اولد داشته باشد. صفحه نمایش OLED ایسوس Vivobook S 15 سایز 15.6 اینچی دارد که رزولوشن 2880در1620 پیکسل و نرخ نوسازی 120 هرتز را ارائه میدهد. نسبت تصویر 16:9 این صفحه نمایش OLED به این معناست که کاربر در تجربه مالتی مدیا لذت بسیاری کسب خواهد کرد.
میزان روشنایی این صفحه نمایش طبق تستهای NotebookCheck در نمایش تصویر SDR، به 380 نیت میرسد. در نمایش HDR هم میزان روشنایی آن به حداکثر 608 نیت رسید. یک مشکلی که ما با صفحه نمایش این دستگاه داشتیم که Vivobook Pro 15 هم از این مشکل رنج میبرد، این بود که پوشش پلاستیکی صفحه نمایش هنگامی که صفحه تاریک است، بازتاب بدی دارد. به جز این، به صورت کلی دارای نمایشگر بسیار خوب با حاشیه کم است. ایسوس قابلیتهای برجستهای به نمیاشگر این مدل افزود که میتوان آن را برای کاربران حرفهای نیز پیشنهاد کرد.
البته ایسوس همیشه سعی دارد تا نمایشگر ایدهآلی را در محصولات خود تعبیه کند. صفحه نمایشی که تجربه کاربری را با مشکل مواجه نسازد. از این رو میتوان انتظارات بسیاری داشت.
کلام پایانی
در این مطلب به بررسی لپتاپ ایسوس Vivobook S 15 با پردازنده X Elite اسنپدراگون پرداختیم. لپ تاپ ایسوس در دو زمینه شگفت انگیز است؛ اول عمر باتری طولانی که از تمام لپتاپهای ویندوزی دیگر در حال حاضر ارزندهتر میباشد، دیگری تست پردازنده قابل توجه. با این حال، این دو تنها عواملی نبوده که در انتخاب لپتاپ تاثیرگذار باشند و موارد دیگری هم در این زمینه تاثیر دارند.
تنها مشکلی که ما با این دستگاه داشتیم، ساپورت نرم افزاری ضعیف است. به دلیل نوع پردازنده استفاده شده، این لپ تاپ از محدودیت پشتیبانی نرم افزاری برخوردار است. بنابراین نمیتوانید هر نوع بازی و برنامهای را روی دستگاه ایسوس نصب کرده و بدون مشکل اجرا کنید. بنابراین قبل تهیه چنین مدلی باید به این موضوع توجه کنید.
با تمام این اوصاف لپ تاپ مورد اشاره گزینه قابل قبول بوده که نباید به سادگی از کنار آن عبور کرد. شرکت ایسوس هر سال نسل جدیدی از محصولات خود را معرفی و عرضه میکند. مدلهایی که در نوع خود برجسته هستند و این گزینه نیز از چنین قاعدهای مستثنی نیست.
به طور کلی میتوان از Vivobook S 15 راضی بود، بخصوص که نسبت به سایز 15 اینچی آن سبک بوده و حمل و نقل راحتی دارد. همچنین طراحی شیک و چشم نوازی دارد. اگر بیشتر قصد دارید کارهای سبک و وبگردی و تماشای فیلم و سریال انجام دهید، این مدل انتخاب بسیار خوب برای شما است. زیرا میتواند نظر شما را جلب کند و ویژگیهای قابل قبولی را در اختیار مخاطب قرار دهد.