شرکت ایسر یکی از برندهای فعال صنعت لپ تاپ است که در سبد محصول خود مدلهای متنوعی دارد، از جمله گزینه خوش قیمت و کارآمدی از نوع لپ تاپ ایسر Aspire 3.
محصولات ایسر تنوع بالایی دارند که شامل گزینههای مالتی مدیا، گیمینگ، دانشجویی و برخی دیگر میشود. در این بین باید به ایسر Aspire 3 اشاره کنیم که دارای طراحی ساده، مشخصات معمولی و قیمت مناسب است. در ادامه برای آشنایی بیشتر به بررسی دستگاه موردنظر میپردازیم.
ناگفته نماند که ایسر سری اسپایر را در مدلهای مختلفی عرضه میکند و این گزینه دانشجویی برای افرادی تدارک دیده شده که دنبال مدلی خوش قیمت با مشخصات مناسب هستند.
طراحی و ساخت لپ تاپ ایسر Aspire 3
لپتاپ ایسر Aspire 3 بدنهای کاملا پلاستیکی شامل آن شد و به عنوان مدلی اقتصادی متریال پریمیومی ندارد. البته همانطور که اشاره کردیم این دستگاه درحال حاضر خوش قیمت است. در این محدوده قیمت، کارایی و عملکرد و سخت افزار اهمیت بیشتری نسبت به متریال دارند. این لپ تاپ به رنگ نقرهای بوده و هیچ طرح و نقش خاص روی آن حک نشد، تنها لوگوی ایسر روی دستگاه تعبیه شد.
در ادامه باید بیان کرد که وزن آن مناسب است و در تجربه حمل و نقل دشواری نخواهد داشت. به طوری که وزن محصول ایسر، از 1.8 کیلوگرم بیشتر نیست. این امر موجب شده که نسبت به رقبای خود همچون (ایسوس Vivobook 15 (X1502 با وزن ۱.۷۰ کیلوگرم و لنوو IdeaPad 3 با سایز 15 اینچی و وزن 1.63 کیلوگرمی، مدلی سنگینتر به حساب بیاید.
تقریبا با یک دست قابلیت باز کردن درب این لپ تاپ وجود دارد. حاشیههای اطراف نمایشگر چندان کم ضخامت نیست و قسمت بالا آن یک وبکم HD تعبیه شد. علاوه بر آن، زیر لپ تاپ چند پایه لاستیکی تعبیه شده تا از سطح فاصله گرفته و عملکرد کولینگ به خوبی انجام گیرد.
بنابراین با یک لپ تاپ ساده، معمولی و نسبتا کم وزن رو به رو هستیم که نباید با توجه به سطح قیمتی انتظار بالایی داشت.
سخت افزار لپ تاپ ایسر Aspire 3
به سخت افزار لپتاپ ایسر Aspire 3 میرسیم. بخش مهمی که خریداران لپ تاپ به آن توجه کرده و در هنگام خرید مایلند مدلی را خریداری کنند که در عین داشتن قیمت مناسب، سخت افزار ایده آل داشته باشد.
پردازنده
این لپتاپ پردازنده Core i51235U دارد که با دو P-Core یا پرفورمنس و شش هسته کم مصرف یا E-Core، یک پردازنده میانرده و کم مصرف است. این چیپ 15 وات توان مصرفی PL1 و 55 وات توان مصرفی PL2 دارد، که موجب میشود بتوان آن را به سادگی خنک کرد.
بالاترین فرکانسی که این پردازنده میتواند به آن دست یابد، فرکانس 4.2 گیگاهرتز است و در تستهای صورت گرفته به چنین رقمی دست یافت که نشان از صحت داشتن است. ما دو تست تک هسته و چند هسته را روی این پردازنده اجرا کردیم. در تست تک هسته به امتیاز 1513 رسیدیم و در تست چند هسته هم امتیاز 5987 را مشاهده کردیم. این پردازنده تقریبا عملکردی نزدیک به i7-1260U و Ryzen 5 PRO 5650U دارد. دمای CPU Package به طور میانگین روی 50 درجه بود اما در بیشترین حالت به 85 درجه هم رسید، اما تنها برای لحظات کوتاهی چون سریعا پردازنده محدود و دوباره خنک میشد. P-coreها هم باز برای لحظاتی به فرکانس بوست پردازنده یعنی 4.2 گیگاهرتز رسیدن اما چندان کافی نیستند.
گرافیک
این لپتاپ از پردازنده گرافیکی مجزای MX 550 قدرت میگیرد، با دو گیگابایت حافظه GDDR6 که مناسب کاربری روزمره است. این چیپ از معماری Turing انویدیا قدرت گرفته و با استفاده از فرآیند 12 نانومتری TSMC ساخته شد و در سال 2021 شرکت انویدیا آن را معرفی نمود. بنابراین گرافیک جدیدی نیست و قدرت بالایی را نمیتواند به مخاطب خود ارائه دهد. از این رو داشتن انتظار بسیار اشتباه است زیرا برای گیمینگ طراحی نشد و هدف از آن کاربری روزمره است.
همین حافظه گرافیکی یکی از دلایل ارزشمند بودن لپتاپ نسبت به قیمت آن است، زیرا بسیاری از رقبای آن پردازنده گرافیکی یکپارچه دارند. هرچند MX550 تنها دو گیگبایت حافظه گرافیکی دارد و در اجرای بازیها مشکل ساز است اما این یک مدل گیمینگ نیست، هرچند میتوانید برای بازیهای سبک از آن بهره بگیرید. حالا میرسیم به بنچمارک پردازنده گرافیکی یعنی انویدیاMX550. برای آزمایش گرافیک از بنچمارک سوپرپوزیشن استفاده کردیم. پریست بنچمارک هم روی 1080p Extreme تنظیم شد. این تست در دو حالت اجرا شد، زمانی که دستگاه در شارژ برق و زمانی که شارژ نداشت. در حالت اول، امتیاز 809 و روی باتری امتیاز 719 رو ثبت کردیم که چندان جالب نیست.
حافظه
گذشته از موارد ذکر شده، لپتاپ ایسر Aspire 3 دارای 8 گیگابایت حافظه رم دو کاناله است، یعنی دو ماژول 4 گیگ شامل آن شده است. این ۸ گیگ با توجه به اینکه دو کاناله است، عملکرد چندان بدی ندارد، اما پیشنهاد میکنیم حافظه را به 16 گیگابایت ارتقا دهید و رم این مدل فرکانس 3200 مگاهرتز دارد. شایان ذکر بوده که یک حافظه داخلی 1 ترابایتی HDD هم شامل آن شده و افراد میتوانند حافظه SSD با ظرفیت 512 گیگ اضافه کنند.
باتری
در بخش باتری این مدل دارای یک پک مناسب بوده تا در کنار سخت افزار میان رده بتواند عملکرد خوبی از خود نشان دهد. باتری آن که از نوع لیتیومپلیمر است و برای کارهای روزمره بسیار خوب به نظر میرسد و تا 6 ساعت شارژدهی دستگاه را تامین میکند. البته نباید انتظار عمر باتری طولانی را داشت و باتوجه به رده کاربری چنین ویژگی معقول به نظر میرسد. ایسر سعی کرده مشخصههایی را در این لپ تاپ تعبیه کند تا بتواند نیاز مخاطب را برآورده سازد. از این رو میتوان عملکرد مناسبی را انتظار داشت و چندان دور از انتظار عمل نمیکند.
کنترل لپ تاپ ایسر Aspire 3
صفحه کلید و تاچ پد
لپتاپ ایسر Aspire 3 یک تاچ پد بسیار بزرگ اما از جنس پلاستیک دارد. حرکت دست روی آن نرم بوده و حس راحتی را به مخاطب منتقل میکند. همچنین پاسخگو بوده و چندان لگی در آن قابل مشاهده نیست. به نوعی باید تاچ پد این مدل را در میان رقبا از بهترینها دانست.
کیبورد این لپتاپ بهنظر ما یکی از نقاط قوت محسوب شده، هرچند که نور پس زمینه در کار نیست. این لپتاپ کیبورد کامل دارد یعنی شامل نام پد هم میشود. البته با توجه به سایز 15.6 اینچی، این سایز صفحه کلید موجب شده کلیدها کمی کوچک به نظر برسند. کلیدهای این کیبورد ممبرین بوده و با فاصله مناسبی به صورت جزیرهای قرار گرفته و تایپ کردن با آن بسیار ساده است.
پورتها
نوبت به پورتهای لپتاپ ایسر Aspire 3 رسید. در سمت چپ، پورت شارژ که یک پورت سوزنی است قرار دارد و شامل یک پورت LAN، یک رابط HDMI و دو درگاه USB Type-A 3.2 میشود. در سمت راست هم، یک اسلات قفل، یک پورت USB Type-A 3.2 دیگر و یک جک صوتی کامبو تعبیه شد. متأسفانه دستگاه پورت USB Type-C و کارت خوان SD شامل آن نشده و از این ویژگی بیبهره است.
بنابراین در بخش پورت این مدل ویژگیهای بزرگ ندارد اما نسبت به قیمتش گزینه مناسبی است.
اسپیکر
کیفیت صدا این لپ تاپ مناسب بوده و اگرچه بسیار شفاف و باکیفیت نیست اما نیاز مخاطب خود را برآورده میسازد. بنابراین میتوان روی اسپیکر آن حساب کرد و گزینه ایده آلی است. به جرات میتوان گفت این محصول ایسر در بخش اسپیکر میتواند صدایی واضح پخش کند اگرچه نباید انتظار یک مدل پرچمدار را داشت که صدا اسپیکر آن شفاف و دارای بیس است.
نرم افزار
این مدل با سیستم عامل ویندوز 11 قابل ارائه است و شامل برنامه اختصاصی خاصی مانند مدلهای گیمینگ نمیشود تا بتوان به شخصی سازی پرداخت. بنابراین با لپ تاپی رو به رو هستیم که برنامه شخصی سازی نداشته و بیشتر تنظیمات کلی و ساده هستند.
صفحه نمایش لپ تاپ ایسر Aspire 3
لپتاپ ایسر Aspire 3 به صفحه نمایش 15.6 اینچی مجهز است که از نوع IPS بوده و نرخ نوسازی 60 هرتزی ارائه میدهد. همچنین این نمایشگر کاملا مات بوده و بیشینه روشنایی آن هم 290 نیت اعلام شد. این یعنی با نمایشگر خیلی روشنی طرف نبوده اما اگر با لپ تاپ زیر نور آقتاب کار نکنید، قطعا مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد. ناگفته نماند که صفحه نمایش این لپتاپ با وجود مات بودن، همچنان نور را انعکاس میدهد، پس نور اتاق میتواند مشکل ساز باشد.
صفحه نمایش این مدل وضوح 1080 پیکسل داشته و نسبت تصویر 16:9 و تراکم پیکسلی 142ppi دارد. زاویه دید این نمایشگر چندان بد نیست و میتواند برای مخاطب راضیکننده باشد. نکته بعدی در روشنایی این صفحه نمایش است. حداکثر روشنایی ۲۹۱ نیت (cd/m2) در وسط صفحه و ۲۶۴ نیت (cd/m2) به طور متوسط در سراسر سطح با حداکثر انحراف ۱۷ درصد ثبت شده که بسیار زیاد است. دمای رنگ در یک صفحه سفید و در حداکثر روشنایی 6950K بوده که متوسط است. شما میتونید از طریق کنترل پنل انویدیا میزان رنگ تصویر را تغییر دهید و البته آسان نیست.
نمایشگر ایسر Aspire 3 در تستها زمان پاسخگویی کلی Fall Time + Rise Time = 24 ms رو ثبت کرد. شما نباید بازیهای Esport را روی این لپ تاپ داشته باشید و هرچند برای گیم هم طراحی نشد. در نهایت نمایشگر سوسو نداشته و از این رو در کاربری طولانی راحت است.
جمع بندی
در این مطلب به بررسی ایسر Aspire 3 پرداختیم. سعی کردیم تستهای زیاد و کاربری و همچنین بازیهای روز رو روی آن اجرا کنیم تا شما اگر قصد خرید را داشتید بتوانید انتخاب بهتری متناسب با نیاز خود داشته باشید. با طراحی ساده، سخت افزار معمولی و قیمت مناسب، این مدل را باید به دانشجویان و افرادی توصیه کرد که به دنبال لپ تاپ بسیار گران قیمت و قوی نیستند.