ایسوس را باید یکی از برندهای بزرگ صنعت لپ تاپ دانست که هر سال محصول جدید عرضه میکند. در این بین باید به لپتاپ ایسوس TUF A15 آن اشاره کنیم که به طور بالقوه مشخصات جذاب و قیمت نسبتا مناسبی دارد.

مدل TUF A15 در ویژگیها به مدل TUF F16 شباهت بسیاری دارد و باید آن را گزینه مناسب گیمرها دانست که از کیفیت ساخت و عملکرد سخت افزاری قابل توجه برخوردار است. مدلی که به آن قرار است اشاره کنیم دارای پردازنده Ryzen 7 7435HS و گرافیک RTX 4060 انویدیا است و چندان ارزان نیست. ایسوس محصول خود را در چهار پیکربندی یا همان کانفینگ راهی بازار میکند.
طراحی و ساخت لپتاپ ایسوس TUF A15
شاسی این دستگاه با شاسی ایسوس TUF F16 یکسان است و صرفا کمی کوچکتر هم محسوب میشود. به طور کلی این دستگاه سنگین بوده و وزن آن به 2.2 کیلوگرم میرسد. بنابراین حمل سادهای نخواهد داشت و سنگین است. پوشش ایسوس TUF A15از جنس آلومینیومبوده و باقی بخشها از جنس پلاستیک هستند.
درب نمایشگر این دستگاه به راحتی و با یک دست قابل باز شدن است و به لطف لولای باکیفیت هیچ لرزشی در نمایشگر قابل مشاهده نیست. چراغهای شارژ و استفاده از دستگاه هم بالای دستگاه قرار گرفت و هم زمانی که دستگاه باز است و هم زمانی که بسته بوده، این چراغها به راحتی قابل مشاهده است. این یک نکته خیلی مثبت برای کاربرانی بوده که از لپتاپ با یک مانیتور خارجی استفاده میکنند محسوب میشود.

پورت
از نظر پورتها این دستگاه کامل است، اما انتظار بیشتری میرفت. سمت راست این دستگاه شاهد یک پورت USB 3.2 هستیم و باقی پورتها سمت چپ قرار دارند. در یک سمت نیز شاهد پورت شارژ هستیم که در کنار آن یک پورت HDMI، یک پورت RJ45 و یک جک 3.5 میلیمتری کامبو در کنار سه پورت USB تعبیه شدند. گذشته از آن پورت USB-A دوم این دستگاه که آن هم 3.2 سریع است، با دو پورت USB-C همراه شد. درباره دیگر پورت یعنی USB-C جزئیاتی ارائه نشد. البته باید لپ تاپ ایسر Nitro V 15 را در این بخش برتر دانست.
کولینگ
زیر دستگاه هم دو دریچه عبور هوا روی فنها قرار گرفته که کمی محدوده و میزان هوایی که میتوان از آن عبور کند خیلی زیاد نیست. هوای ورودی از عقب دستگاه و همچنین چپ و راست دستگاه به بیرون هدایت میشود. داخل این دستگاه در مجموع 5 هیت پایپ قرار گرفته و سطح هیت سینک هم در کنار این هیت پایپها قابل قبول محسوب میشود.

صفحه کلید و تاچ پد
به جرات میتوان صفحه کلید و تاچ پد این دستگاه را جذاب دانست. ایسوس TUF A15 یه کیبورد فول سایز با نورپردازی RGB تک زون که از طریق اپ آرموری کریت قابل تنظیم است، مجهز شد. سایز کلیدها علی بوده و هنگام تایپ حس خوب را به مخاطب خود ارائه میدهد. همچنین در کاربری طولانی خستگی دست را به دنبال ندارد. کلیدهای WASD به نورپردازی مجهز هستند و روی W یک برآمدگی تعبیه شده تا به سادگی قابل مشاهده باشد.
به جز شورتکاتهایی که با استفاده از کلیدهای فانکشن قابل استفاده هستند، 4 کلید دیگر هم بالاتر از کلیدهای F1 تا F4 قابل مشاهده است که برای کم و زیاد کردن صدا، فعال و غیر فعال کردن میکروفن و باز کردن اپ آرموری کریت قابل استفاده هستند.
تاچ پد این دستگاه از تمام دستگاههای این محدوده قیمت بهتر است. این تاچ پد شیشهای سایز بزرگی دارد و با اینکه بزرگ است، هنگام استفاده از صفحه کلید اختلالی به وجود نمیآید. تاچ پد نقطه عطف این مدل محسوب شده که نباید به سادگی از کنار آن عبور کرد.
نمایشگر لپتاپ ایسوس TUF A15

نمایشگر همیشه بخش بسیار بااهمیت یک لپ تاپ است که میتواند در نوع کاربری افراد تاثیر بگذارد. ایسوس همیشه سعی دارد نمایشگر باکیفیت را به کار گیرد و موفق هم بوده است. صفحه نمایش از برتریهای این دستگاه به حساب میآید. لپ تاپ ایسوس TUF A15 یه صفحه نمایش 15.6 اینچی با رزولوشن Full HD مجهز است و حداکثر روشنایی آن به 274 نیت در تستهای Laptop media میرسد. این نمایشگر یک پنل IPS بوده که از 100 درصد محیط رنگی sRGB پشتیبانی کرده و رنگها را به شکلی جذاب نمایش میدهد.
نرخ نوسازی صفحه نمایش این مدل به 144 هرتز میرسد و از فناوری G-sync پشتیبانی میکند. از طریق تنظیمات ویندوز، شما میتوانید VRR این صفحه نمایش رو فعال کرده که نرخ نوسازی صفحه به صورت دینامیک بین 72 تا 144 هرتز تغییر میکند.
هرچند روشنایی این صفحه نمایش زیاد نیست، اما پوشش مات آن عملکرد خیلی خوبی در دفع کردن نور خارجی دارد و استفاده از مانیتور در محیط تاریک قابل توجه است.
اسپیکر
اسپیکر بخش مهم یک لپ تاپ بوده و خوشبختانه ایسوس سعی کرده در محصول موردنظر از یک بلندگو باکیفیت بهره گیرد. بنابراین میتوان حجم صدا خوبی را شنید. در طول کاربری مشکل خاصی مشاهده نشد تا به اعلام نقص آن پرداخت. بنابراین باید در بخش اسپیکر ایسوس TUF A15 را گزینه ارزنده به حساب آورد.

سخت افزار لپ تاپ ایسوس TUF A15
بخش سخت افزاری از اهمیت بالایی برخوردار است و شرکت ایسوس از مشخصاتی مشابه ایسر Nitro V 15 در این مدل استفاده کرد.
پردازنده و رم
در این بخش شاهد یک پردازنده Ryzen 7 7435HS هستیم، چیپ هشت هستهای با معماری Zen 3+ و فرکانس حداکثری 4.5 گیگاهرتز و 16 رشته که شامل مجموع کش L2 و L3 با حافظه 20 مگابایت میشود. معماری Zen 3 در حقیقت همان معماری سری 5000 شرکت AMD به حساب میآید. پردازنده موجود در لپ تاپ ایسر Nitro V 15 مدل R7 7735HS بود، تنها تفاوت آن هم این است که فرکانس حداکثری 250 مگاهرتز از R7 7435HS کمتر است و همچنین R7 7435HS پردازنده گرافیکی یکپارچه ندارد.
در تست پردازنده، امتیاز Cinebench R24 این دستگاه عجیب است. در حالت شارژ Performance روی تست چندهستهای شاهد امتیاز 670 هستیم که در حالت توربو به 678 میرسد. لپ تاپ ایسر Nitro V 15 با امتیاز 685 اندکی سریعتر است. امتیاز تک هستهای با توجه به فرکانس حداکثری پایینتر این پردازنده کمی از R7 7735HS پایینتر محسوب میشود.
رم ایسوس TUF A15 نیز مشابه Nitro V 15 است، یک رم SODIMM DDR5-4800. البته این رم 16 گیگابایتی در اختیار پردازنده میگذارد و شما میتوانید یک رم 16 گیگابایتی دیگر هم بیافزایید تا مجموع به 32 گیگ برسد و مالتی تسکینگ روان را تجربه کنید.
گرافیک و حافظه

ایسوس TUF A15 موردبحث دارای پردازنده گرافیکی RTX 4060 انویدیا است که توان مصرفی آن 115 وات بوده و در حالت بوست به 140 وات هم میرسد اما در تستها چنین نبود. در کنار این قطعات، دستگاه دو درگاه PCIe برای حافظههای M.2 دارد که در مدل مذکور یک حافظه 512 گیگابایتی PCIe 4.0 از نوع میکرون است.
در تست گرافیکی، پردازنده گرافیکی این دستگاه محدودیت مصرف 115 وات دارد، البته تست گرافیک Cinebench R24 تستی نیست که پردازنده گرافیکی را به حداکثر عملکرد برساند. در حالت شارژ Performance شاهد امتیاز 9818 بودیم که با استفاده از حالت Turbo این امتیاز به 10078 میرسد.
همچنین باید بیان داشت که در تست بازی Cyberpunk لپ تاپ ایسوس TUF A15 بدون ری ترسینگ با تنظیمات Ultra توانست 75 فریم بر ثانیه داشته باشد که از TUF F16 و همچنین ایسر Nitro V 15 بهتر عملکرد و نتایج قابل توجهی بدست آمده است.
باتری
بخشی از وزن زیاد این دستگاه، به دلیل تعبیه شدن باتری بزرگ در آن است. ایسوس TUF A15 به یک باتری 4 سلولی 90 وات ساعتی مجهز شد که در تست باتری که شامل وبگردی و نوشتن متن روی وردپرس با نور صفحه نمایش 30 درصد میشد، این باتری به سادگی 6 ساعت عمرباتری دارد که برای این کلاس از دستگاه فوق العاده است. ناگفته نماند محصول ایسوس دارای قابلیت غیرفعال کردن پردازنده گرافیکی نیست.
با کمک از برنامه آرموری کریت میتوانید دستگاه رو در حالت سایلنت بگذارید. با این حالت، فنهای TUF A15 زمانی که فشاری روی قطعات نیست خاموش شده و همچنین مصرف انرژی کاهش پیدا میکند. در این حالت پردازنده و گرافیک این دستگاه به طور معمول دمای زیر 50 درجه دارد، زمانی هم که دما از 55 درجه بالاتر میرود، فنها با دور پایینی شروع به کار میکنند تا دوباره دما کاهش یابد.
این لپ تاپ به یک شارژر 240 وات مجهز شده که با وجود ظرفیت بالا، بزرگ نیست.

نرم افزار لپتاپ ایسوس TUF A15
نکته پایانی
در این بخش به بررسی لپ تاپ ایسوس TUF A15 پرداختیم. TUF A15 در تمام زمینهها عالی عمل کرد، به جز تستهای پردازنده محور که به دلیل پردازنده نه چندان قوی چنین آماری عجیب نیست. اگر کارهای شما چندان به پردازش نیاز ندارد و بیشتر گرافیکی است، این لپتاپ انتخاب قابل قبولی به شمار میرود.
این لپ تاپ با قیمت مناسب خود، عملکرد خوب ارائه میدهد و نمایشگر مطلوبی هم شامل آن شده تا رضایت بخش باشد. بنابراین میتوان آن را به ادیتورها و تدوینگرها پیشنهاد داد. تنها مسئله اصلی این مدل وزن بالا بوده که قابل حمل بودن آن را زیر سوال میبرد.
مزایا:
- گرافیک قوی
- طراحی جذاب
- حافظه سریع
- اسپیکر مناسب
معایب:
- وزن بالا
- بدنه پلاستیکی
- پردازنده میان رده